Gnome'dan Xfce Performansı

Focal Fossa

Hectopat
Makaleler
3
Gnome klasik sistem boşta performansı. Xfce ile hemen hemen aynı kaynak kullanımında. Eklentiler ve bazı programlar arkaplanda açık olmasına rağmen. Ufak bi gülümseme belirdi :)
Ekran Görüntüsü - 2020-09-13 01-08-52.png

KDE Plasma da çok iyiydi. Görüntüsü de bana daha çok hitap ediyor.
Ben bir ara kendimi zorladım KDE kullanmak için ama bir türlü ısınamadım. Çok dağınık bi yapıda gibi geliyor bana nedense.
GDM yerine başka bir display manager mı kullandınız?
Hayır GDM çalışıyor şu an. Başkasında hata veriyor zaten.

Gnome iyidir ama benim sistemde xfce daha iyi çalışıyor Xubuntu kullandığım en hızlı dağıtım diyebilirim.:)
Evet Xfce iyidir bir ara bayağı kullanmıştım. Gnome'un klasik ve flashback arayüzlerine denk geldim bir ay önce kadar o zamandan beri hep kullanıyorum. Eski olmasından mıdır yoksa Gnome'un kendisinden ayrılan yönleri mi vardır nedir neredeyse hiç kaynak tüketmiyor. Gnome eklentileri ve temaları da çalışıyor.
Birden fazla masaüstü ortamını destekleyen display manager olduğu sürece hata vermemesi gerek aslında.
Görüntü gelmemesi ve açılışta takılma gibi sorunlar yaşamıştım bir ara Manjaro'da, ondan sonra iki desktop kurmadım. Gdm sadece Gnome'u desteklemiyor mu? Başka desktoplarda da çalışır mı?

Dağınık gibi görmenizin sebebi Dolphin dosya yöneticisi olabilir mi? Çok kötü ve düzensiz gözüken bir dosya yöneticisi bana kalırsa. Masaüstü ortamı fark etmeksizin her masaüstünde GNOME'un dosya yöneticisi Nautilus'u kullanırım ben bu nedenle. Linux'taki en güzel dosya yöneticisidir bana kalırsa.

Dağınık gibi görmenizin sebebi Dolphin dosya yöneticisi olabilir mi? Çok kötü ve düzensiz gözüken bir dosya yöneticisi bana kalırsa. Masaüstü ortamı fark etmeksizin her masaüstünde GNOME'un dosya yöneticisi Nautilus'u kullanırım ben bu nedenle. Linux'taki en güzel dosya yöneticisidir bana kalırsa.
Dolphin zaten bana göre çok kullanışlı olmayan bir dosya yöneticisi. Root olarak da kullanılmıyor zaten. KDE'de bir de çok fazla özelleştirme seçeneği olduğundan dolayı her şey birbirinden ayrıymış gibi oluyor kullanırken.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı