GNU GRUB nasıl silinir?

533388

Hectopat
Makaleler
2
Daha önce diretk oluşturduğum Partition'u silip Windows'u boot ediyordum ama herhalde ext4 Partition'u siliniyor /efi kalıyor. Bunu nasıl hallederim? PC açılırken direkt GNU GRUB olmadan başlamasını istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uygulamala ile yapılıyor bulursam linkini koyarım.

Uygulama ismi Easybdc.

Uygulama ile yapılıyor bulursam linkini koyarım.
Uygulama ismi EasyBCD.
Uygulamaya gerek yok ve EasyBCD sadece boot entrisini kaldırıyor, tamamen silmiyor diye biliyorum.
Tamamen silmek için EFI sistem bölümüne gidip oradaki Linux işletim sisteminin adı olan klasörü silmek gerek. Yaptığım Ubuntu ve Fedora dualbootlarını bu şekilde silmiştim.

Son düzenleme:
Daha önce diretk oluşturduğum Partition'u silip Windows'u boot ediyordum ama herhalde ext4 Partition'u siliniyor /efi kalıyor. Bunu nasıl hallederim? PC açılırken direkt GNU GRUB olmadan başlamasını istiyorum.

BIOS'a girip windowsbootmanager'ı 1. Sıraya getirsen yeterli. Onun haricinde disk yöneticisi üzerinden GRUB'ın olduğu disk alanını silin.

Onun haricinde disk yöneticisi üzerinden GRUB'ın olduğu disk alanını silin.
Windows'taki Disk Yönetimi'nde öyle bir ayar yok diye biliyorum fakat EFI bölümüne bir harf atayıp mountlamak için "diskpart" kullanabilir. Oradan sonra CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp harften disk alanına gelip EFI klasöründeki Linux distrosu ismindeki klasörü kalıcı olarak silebilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu dakikadan itibaren yaptıklarını yaparak silebilirsin ben öyle silmiştim Ubuntu'dan kalan EFI kısmını.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…