GNU/Linux ext4 dosya sistemli bir disk bölümünde thunar gerektirmeden programın erişim sağlaması

Makaleler
4
Amacım ext4 dosya sistemi olan bir disk bölümünde thunar gerektirmeden yazılımların oraya direk erişim sağlayabilmesi; bunu yapmak mümkün mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Thunar gerektirmeden dediğiniz? Yani disk bölümünü Thunar olmadan takıp mı erişim sağlamak istiyorsunuz?

Thunar gerektirmeden dediğiniz? Yani disk bölümünü thunar olmadan takıp mı erişim sağlamak istiyorsunuz?

Hayır disk takılı şimdi mesela bir program ile oraya kurulum yapacağım fakat root olmadan oraya kurulum yapamıyorum klasör oluşturamıyorum gibi sıkıntılar var bu thunarı o disk bölümünden kaldırabiliyor muyuz? Her program oraya erişebilsin root yetkisi gerektirmeden.

Root olarak fstab dosyanıza şunu ekleyin:
Kod:
/dev/[mount edeceğiniz şey]        [hangi yere mount edecekseniz]        ext4        defaults,user        0 1
Ve sisteminizi yeniden başlatın.

Arkadaşım ban yediginden dediklerini ben yazıyorum. Mount olayini anladım masaüstündeki dosyaları gösteriyor disk bölümü içerisinde. Fakat ben anlamadım bu nasıl çözüm oluyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…