Çözüldü GNU/Linux'da bazı Minecraft sunucularının programlarını kurmakta çekilen sıkıntı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Linux

381712

Hectopat
Bazı Minecraft sunucularının kendine özel başlatıcıları(Launcher) vardır. Söz ettiğim programlarda Linux desteği var olarak gözükmekte. Açılış ekranı geliyor fakat o ekranda kalıyor. Ne yapabilirim?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü - 2020-11-03 20-35-47.png
    642,1 KB · Görüntüleme: 98
Çözüm
java -version komutunun çıktısı 1.8.0 dışında bir şey ise şu paketleri kurun ve varsayılan Java'yı 1.8.0 yapıp tekrar deneyin.

sudo apt install openjdk-8-jre openjfx

sudo update-alternatives --config java (Bu komutu yazdıktan sonra varsayılan yapmak istediğiniz Java'nın solundaki numarayı yazın.)
java -version komutunun çıktısı 1.8.0 dışında bir şey ise şu paketleri kurun ve varsayılan Java'yı 1.8.0 yapıp tekrar deneyin.

sudo apt install openjdk-8-jre openjfx

sudo update-alternatives --config java (Bu komutu yazdıktan sonra varsayılan yapmak istediğiniz Java'nın solundaki numarayı yazın.)

Çözüm
Sonuç böyle.
Java -version komudunu yazdığımda ise karşılaştığım manzara böyle:
Openjdk version "11.0.9" 2020-10-20
OpenJDK Runtime Environment (Build 11.0.9+11-Ubuntu-0Ubuntu1.20.04)
OpenJDK 64-Bit Server VM (Build 11.0.9+11-Ubuntu-0Ubuntu1.20.04, mixed mode, sharing)
Jre'yi yüklemeye çalıştım fakat sonradan Jdk'nın Jre'yi içerdiğini söyleyen birini gördüm.

Dosya Ekleri

• UWU.png
    91,7 KB · Görüntüleme: 47
Bu komutla Java 8'i varsayılan yapıp deneyin. SonOyuncu'yu sıkıntısız çalıştırabildim Linux Mint üzerinde.

Bu komutla Java 8'i varsayılan yapıp deneyin. SonOyuncu'yu sıkıntısız çalıştırabildim Linux Mint üzerinde.

Sana minnettarım çok teşekkür ederim ^-^
Cidden oldu nasıl sevindim anlatamam.
Konuyu diriltiyorum kusura bakma, format atmam gereken bir durum oldu. sudo update-alternatives --config java komudunu kullanıyorum bir numara belirtmem gerekiyor, 8 yazdığımda sistem algılayamıyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…