GNU/Linux'ta SSD ayarları yapılmalı mı?

harputluveysel

Hectopat
Daha fazla  
Linux Mint dağıtımı kullanmaktayım. Aklıma takıldı, özellikle sormak istiyorum. SSD kullanmaktayım Linux'u önceden normal bir şekilde SSD kurdum. Windows'ta SSD ayarları yapıyorduk, hatta bazı ayarları Windows otomatik hazır yapıyordu. Ancak Linux'a durum nedir bilmiyorum. Bir SSD ayarı gerek mi? Gerek ise bu SSD ayarlarını Linux için nasıl yapmam gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:

@muratmuradov amaç ne? Her Linux konusuna gelip bu tarz mesajlar gönderiyorsun.
Bir her Windows postu altında linux kullan diyen kanserler var birde tersini yapan kanserler var artık ikisini de direk engelliyorum.

Bu makaleyi okudum linux mint'te hata alıyorum terminalde. Ve pekte güncel değil. Zira linux sürekli güncelleniyor. Bir çok ayara ihtiyaç olmayabilir. Ve ben hiç ayar yapmadan kullanıyorum doğru olup olmadığına da emin değilim açıkçası. Bu işin uzmanları ile fikir paylaşımı yapar isek herşey netleşecek zira artık kimse HDD kullanmamakta, SSD herkes geçti ayrıca sata SSD artık kullanilmamakta günümüzde şuan onlarında yerini M.2 Ssd'ler aldı. Dolayısı ile ayar var mı günceller nedir? Fikir alışverişi ile noktalamak en sağlıklı olanı olacaktir
F2FS kullanabilirsin. Su siralar SSD'ler icin en uygun dosya sistemi F2FS.
Her yerde güncel olarak Ext4 dosya sistemi kullanılıyor ve öneriliyor? F2FS dosya sistemini biraz açar mısınız?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı