God of War hiç sarmıyor

Arttırıyorum. GoW'un son çıkan iki oyunu da sıkıcı ve kötü. Eski GoW oyunlarındaki atmosferden ve müthiş savaşlardan uzak oyunlar olmuş. Oyun başındaki savaşlar dışındaki bütün savaşlar dandikti. Son boss savaşını bile nasıl o kadar dandik yapmayı başarmışlar merak ediyorum.

Onları bitirdikten sonra eski oyunları baştan bitirdim. Eski olmalarına rağmen inanılmaz zevk alarak oynadım.
Kesinlikle katılıyorum. Günümüz insanları oyun oynamak yerine interaktif film oynamayı seviyor sanırım. Çok şükür şu günlerde bile Larian, From Software ve Capcom var ki üst kalite oyun nasıl yapılır tekrar hatırlatıyorlar bize.

Kesinlikle katılıyorum. Günümüz insanları oyun oynamak yerine interaktif film oynamayı seviyor sanırım. Çok şükür şu günlerde bile Larian, From Software ve Capcom var ki üst kalite oyun nasıl yapılır tekrar hatırlatıyorlar bize.
God Of War’a interaktif film diyorsanız neredeyse her oyun o türe girer zaten. İnteraktif film mesela Detroit Become Human olabilir, kendisi de muhteşem bir oyun.

God Of War’a interaktif film diyorsanız neredeyse her oyun o türe girer zaten. İnteraktif film mesela Detroit Become Human olabilir, kendisi de muhteşem bir oyun.
İnteraktif film derken kastettiğim %70 cutscene izlediğiniz, kalan %30'da da backseat yiye yiye sözde oyun oynamanız. Zaten bu yüzden Larian, From Software ve Capcom örneklerini verdim, onların oyunlarında böyle saçmalıklar yok, saf oyunlar.

Baldur's Gate 3'e ve Divinity 2'ye bak, dibine kadar RPG oyunları,

Bloodborne'a, Sekiro'ya, Elden Ring'e bak, boss savaşları bir de açılış ve kapanış dışında kontrolü senin elinden zorla alarak cutscene izletme saçmalığı yok,

Monster Hunter'a, Resident Evil'a, Street Fighter'a bak, hepsi kendi türünde aşırı iyi işler ve yine bu oyunlarda seni saçma cutscene'lere boğmuyor. Gerektiği yerde bir şeyleri tanıtmak için 40-45 saniyelik ufak cutscene'ler giriyor ve olay bitiyor.

İnteraktif film derken kastettiğim %70 cutscene izlediğiniz, kalan %30'da da backseat yiye yiye sözde oyun oynamanız. Zaten bu yüzden Larian, From Software ve Capcom örneklerini verdim, onların oyunlarında böyle saçmalıklar yok, saf oyunlar.

Baldur's Gate 3'e ve Divinity 2'ye bak, dibine kadar RPG oyunları,

Bloodborne'a, Sekiro'ya, Elden Ring'e bak, boss savaşları bir de açılış ve kapanış dışında kontrolü senin elinden zorla alarak cutscene izletme saçmalığı yok,

Monster Hunter'a, Resident Evil'a, Street Fighter'a bak, hepsi kendi türünde aşırı iyi işler ve yine bu oyunlarda seni saçma cutscene'lere boğmuyor. Gerektiği yerde bir şeyleri tanıtmak için 40-45 saniyelik ufak cutscene'ler giriyor ve olay bitiyor.
Detroit Become Human örneğini vermemin sebebi ne izleyeceğini kendin seçebilmen, seçimli oyun olması onu bu interaktif yapıyor. Cutscene’leri de birçok kişinin sevdiğini düşünüyorum, hiç cutscene olmazsa oyun tekrar üstüne tekrara biner. O cutscene’ler de oyunlara ayrı bir hava veriyor benim fikrime göre.

Detroit Become Human örneğini vermemin sebebi ne izleyeceğini kendin seçebilmen, seçimli oyun olması onu bu interaktif yapıyor. Cutscene’leri de birçok kişinin sevdiğini düşünüyorum, hiç cutscene olmazsa oyun tekrar üstüne tekrara biner. O cutscene’ler de oyunlara ayrı bir hava veriyor benim fikrime göre.
Oyun kaliteli olunca tekrara binmiyor hocam, üstte verdiğim örnekler kanıtı. Ayrıca hiç olmasın demiyorum zaten, Bloodborne'daki cutscene'ler efsane mesela ve bende bayılıyorum, nedeni ise sadece bosslardan önce ve önemli anlarda olması ve onun da kısa sürmesi, God of War gibi her dakika başına kontrolü elinden alıp 5-10 dakika ara sahne izletmiyor. Yaptığımız aktivitenin film izlemek değil de oyun oynamak olduğunu göz önünde bulundurmalıyız. Bugün bu konu hakkında çok güzel bir video izlemiştim hatta size bırakayım şöyle, belki bir göz atmak istersiniz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı