Gökyüzündeki parlak şeyler nedir?

Ahmet12421

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bu gece gökyüzüne bakarken bir şey fark ettim, gökyüzünde tamı tamıne 3 tane farklı yerlerde diğer yıldızlardan daha parlak ışıklar var ve bu ışıkların ne olduğunu hala çözemedim, bir tanesi var aşırı parlak ama diğerleri aynı parlaklıkta.

Kankam yan komşun muyuz fotoğraf atsana görmeden nasıl bir şey söyleyelim?

Bazı yıldızlar diğerlerinden daha parlak olabilir. Yıldızlar zamanla ışıkları sönüp yok olurlar. Her yıldızın bir ömrü vardır.

Yıldızların ömrü parlaklıklarını etkiler. Normaldir.

Sonunda, kutsal yazıtlarda bunların olacağı yazıyordu. Cehennem yeryüzüne inmeyecek yeraltından çıkacak.

Şu yıldızdan mı bahsediyorsun?

(Sağ üstte daire içine alınmış.)

Arkadaşlar demek istediğim bunların yıldız ya da gezegen olduklarını nereden anlayabilirim? Mesela aynı parlayan şeyi dün ayın yanında gördüm şimdi ise ayın yanından uzaklaşmış biçimde dün bildiğiniz ayın dibindeydi yıldız ama şimdi ayın yanından uzaklaşmış.

Cok gozukuyor mu bilmiyorum ama bunlar diger yildizlardan daha parlak gorunuyor ve bu yildizlar farkli konumdalar bunlarin isimleri nedir? Veya bunlar bir gezegen mi?

Dosya Ekleri

• 20241015_233429.jpg
    96,6 KB · Görüntüleme: 49
  • 20241015_233248.jpg
    86,4 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…