Çözüldü Gömülü laptop pili nasıl kullanılmalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

x3one

Kilopat
Pilin ömrünün çabuk bitmemesi için nasıl kullanmalıyım? Oyun oynarken şarj çabuk azalmakta. Şarjı %100'de kullanmam pil ömrüne zararı var mıdır?
Model: Matebook D14

Çözüm
Devre dışı kalınca ısınır mı ki?"
Tekrar yazmayacağım. Pilin kendi iç gerilimi var. + anakart üzerinden de bir gerilim alıyor. Gerilim ile akım aynı şey değil. %100 olduğu zaman akım almayı keser. Kendi devresi olur pillerin.

Devre dışı kalmaz, akım almayı keser. Çalışmak için tetiktedir.
Bu durum hala kesin olarak açığa kavuşmadı. Kimisi diyor laptop %100 şarj olduktan sonra gücü adaptörden alır, kimisi diyor ömrünü azaltır. Biraz da laptopa bağlı bu durum. Benim batarya çıkarılabilir batarya ve hep çıkarıp kullanıyorum. 5 yaşını doldurmuş bir laptop ve batarya hala en düşük güç planlarında en az 2 saat kullanabiliyorum.

Artı -1 Eksi
Pilin ömrünün çabuk bitmemesi için nasıl kullanmalıyım? Oyun oynarken şarj çabuk azalmakta. Şarjı %100'de kullanmam pil ömrüne zararı var mıdır?
Model: Matebook D14

Evde iken fişe takıp kullanabilirsiniz, pek bir sıkıntı oluşturacağını sanmıyorum. Zaten kendi kendine pil dolduğunda fişten çekiyor gücü. Pilin ömrü zaten her an azalıyor.

Eski nesil laptoplarda, tam şarj kullanımda sürekli bataryayı doldur boşalt yapabilir (%100 pil kapasitesinde). Bu yüzden batarya sağlığı etkilenir fakat yeni laptoplarda böyle bir durum söz konusu değil. Batarya dolu ve prize bağlıysa batarya devreden çıkar.

Şarjı %100'de kullanman zarar vermez ama en az haftada 1 pili boşaltmaya bak. Piller enterasan parçalar. Pilin ömrünü asıl kısaltan şey ısıdır. Pil tam dolduğu akımı keser ama üzerindeki gerilim devam eder. Nasıl cihazı uzun zaman kullanmayacağınız zaman fişten çıkarılmasını öneriyorlar, elektronik cihazların; bu da onun gibi. Üzerinde bir gerilim var ve pil sürekli dolu olduğu zaman ve ortam serin değilse iç ısının artmasına neden oluyor. Deneysel bir tavsiye verebilirim, yapıp yapmamak sana kalmış. Pilin yüzeyindeki etiketi kaldır. Pasif soğutucu kullan. Termal ped + bakır plaka. Yardımı dokunabilir.

Şimdi emin miyiz %100 kullanmada pilin tamamen devre dışı kaldığını? Isınma mevzusuna gelirsek, pil devre dışı kalınca ısınır mı ki? Cihaz oyun oynarken ısınıyor, pili ne kadar etkiler acaba?

Artı -1 Eksi
Devre dışı kalınca ısınır mı ki?"
Tekrar yazmayacağım. Pilin kendi iç gerilimi var. + anakart üzerinden de bir gerilim alıyor. Gerilim ile akım aynı şey değil. %100 olduğu zaman akım almayı keser. Kendi devresi olur pillerin.

Devre dışı kalmaz, akım almayı keser. Çalışmak için tetiktedir.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı