Gönderilen bir .txt dosyasından gönderilen bilgisayarın bilgilerine erişilebilir mi?

bbnoS

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar kafama takıldı bu olay. Böyle bir şey olabilir mi sizce? Fikirlerinizi bekliyorum. Bu sadece .txt ile sınırlı değil gönderdiğimiz. JPG .txt.MP4 gibi. Baso'nun bir videousunda böyle bir olay oluyordu.

Neredeyse her uzantı olur yalnız uzantınin ilişkili olduğu türden bulaşmaz yani bir videodan bulaşmaz bu durum phising yani oltalama ile alakalı EXE veya BAT uzantılı kötü amaçlı yazılımları uzantılarını .PDF .jpg gibi gösterip kurbana yedirilir.

.exe dosyasını .txt gibi gösterebilir. Ve sen de onu normal metin dosyası sanıp açarsan ancak böyle olur diye biliyorum.

Yanlış anladınız mesela ben size bir .txt veya .mp4 yolladım. Siz benim gönderdiğimiz bu dosyalardan benim İp , pc gibi şeylere erişebiliyor musunuz ? bahsettiğim videoda öyle oluyordu.

.exe dosyasını .txt gibi gösterebilir. Ve sen de onu normal metin dosyası sanıp açarsan ancak böyle olur diye biliyorum.
Onu kastetmemiştim
İndirdiğinizde içerisinr gömülmüş RAT vb olabiliyor ama zordur amatörler yapamaz yani.

Bence olmaz ama bir garip geldi.

Arkadaş şey demek istiyor ben buraya bir .txt uzantılı dosya yolladım siz benim bilgilerine erişebilir misiniz cinsinden bir soru olmalı.

Arkadaş şey demek istiyor ben buraya bir .txt uzantılı dosya yolladım siz benim bilgilerine erişebilir misiniz cinsinden bir soru olmalı.
Evet. Bana saçma geliyor ama anlatılan video'da kişiyi buluyorlar. İsterseniz videonun linkini atayım.

Anlattim ya trojanlar .txt gibi gösterilebilir diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…