Gönderme ve diss arasındaki fark nedir?

yeteeeeeeeer

Femtopat
Daha fazla  
Başlıkta belirttiğim gibi. Fark nedir? Çünkü bazen ufak sözler oluyor ve diss mi yoksa gönderme mi çıkaramıyorum tam olarak, çünkü şarkı disstrack değil rap dinleyenler (old school olursa daha da iyi olur) beni bu konuda aydınlatabilir mi?

Diss şarkılarında sözler direkt atılacak adam üzerine oluyor (Mekanın Sahibi, Beyaz Diş, Beddua vs.)
Bazı şarkılarda da sadece arada lafı geçiriyor buna punch deniyor. Mesela Sıfır Sıkıntı şarkısında Şehinşah'ın:
"Sevme beni, unut beni.
Tanıma sakın ha Ufuk değil.
Estetik parası ayarlasam yollardım konsere Mestefe'yi"
Buna da punch deniyor.

Göndermeli diss mevzusu bu ara daha çok var.
Kafan karıştığında muhtemelen bunu yapıyorlardır..

Gönderme açıktır, bellidir.
Disste öyle..
Diğer türlü gönderme yapılarak diss mevzusudur.
Hem kendini belli eder, hem etmez. Ucu açıktır.

"Gönderme" ve "diss" şarkıları, hip-hop müzik türünde kullanılan iki farklı terimdir. İkisi de birbirine benzer olsa da, aralarında bazı farklar vardır.

"Gönderme" şarkıları, bir sanatçının başka bir sanatçıya saygı göstermek ya da onu övmek amacıyla yazdığı şarkılardır. Bu şarkılarda, sanatçı diğer sanatçının becerilerini, başarılarını ve katkılarını vurgulamaya çalışır.

"Diss" şarkıları ise tam tersi, bir sanatçının diğer bir sanatçıya sert eleştiriler yönelterek yazdığı şarkılardır. Bu şarkılarda, sanatçı diğer sanatçının müzikal becerilerini ya da kişisel hayatını eleştirir, alay eder veya aşağılar.

Özetle, "gönderme" şarkıları olumlu bir amaçla yazılırken, "diss" şarkıları olumsuz bir amaçla yazılır.

Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim arkadaşlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…