ErayKarakas
Hectopat
İki gün önceki Windows güncelleştirmesinden sonra görev çubuğunda tuhaf şeyler olmaya başladı. Hoparlör simgesi sol tıkla çalışmıyor ama sağ tıkla çalışıyor. Görev çubuğunun sol tarafındaki simgeler(Steam, Origin, Chrome vb.) tam tersi sağ tıkla değil de sol tıkla çalışıyor. Fareyi üstünde gezdirip başka tarafa çektikten sonra simgenin üzerinde saydamlık kalıyor sanki fare hâla simgenin üzerindeymiş gibi. Dosya gezginini açıyorum fareyi çekiyorum boşa tıklıyorum ancak önizlemesi açık kalıyor. Başlat sol ve sağ tık işliyor. Arama da aynı şekilde o da sağ-sol çalışıyor. Birkaç çözüm denedim ama sonuç alamadım. Çözüm önerisi olan var mıdır?
Sorun yaşayan olur ise Powershell üzerinden yönetici olarak çalıştırıp;
Get-AppXPackage Microsoft.Windows.ShellExperienceHost | foreach {Add-AppxPackage -register "$($_. InstallLocation)\appxmanifest.xml" -DisableDevelopmentMode} enter
AppXPackage Al | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_. InstallLocation)\AppXManifest.xml"} enter
Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra bende çözüldü.
Sorun yaşayan olur ise Powershell üzerinden yönetici olarak çalıştırıp;
Get-AppXPackage Microsoft.Windows.ShellExperienceHost | foreach {Add-AppxPackage -register "$($_. InstallLocation)\appxmanifest.xml" -DisableDevelopmentMode} enter
AppXPackage Al | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_. InstallLocation)\AppXManifest.xml"} enter
Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra bende çözüldü.
Son düzenleyen: Moderatör: