Bahsettiğim gibi aynısını denedim de olmadıBelki işinize yarar.Çözüm: Masaüstü simgeleri beyaz oldu
Merhaba, Windows 10'da eğer masaüstü simgeleriniz beyaz oldu ise bunu çözeceğiz. Problem: Kodları şimdiden kopyalayın. cd /d %userprofile%\AppData\Local del IconCache.db /a exit Sorunu düzeltelim! Görev yöneticisini açıyoruz. Dosya gezginini kapatıyoruz. Dosya gezginini kapattığımızda...www.technopat.net
Selam cihazım ASUS TUF Gaming A15, görseldeki gibi bir sorun var başlangıçtaki bazı uygulamalar simgesiz gözüküyor. Önceden bir sorun yoktu da başka bir şey için servise vermiştim format atmışlardı Windows 11 kurmuşlar. Cihazı dün aldım servisten sonra böyle oldu. Steam uygulamasını indirdim ancak görseldeki gibi bir beyaz simge çıktı sonra bu linkteki çözümü yaptım ancak bu sefer de beyaz simge yerine başka bir icon geldi kaldırıp yüklüyorum ne yapsam aynı yani. Sorun nedir acaba bir daha servisle uğraşmak istemiyorum.
Hocam kulandığınız Windows sürümü hangisi education falan mı?
Hocam bozulan simgeler Office simgeleri. Genelde Office simgeleri kaynaklarını c:/windows/installer klasöründen alıyor. Eğer bu klasörü sildiyseniz yapmamanız gereken bir şey yapmışsınız. İlk olarak Office'i onarın.
Steam için ise ıconcache'i winaero tweaker ile tek tıkla temizleyebilirsiniz. Ama düzelmiyorsa da ilk önce DISM komutlarını ardından SFC komutlarını uygulayın. Eski keyinizi hatırlıyorsanız ve lisansınız Retail değil ise lisansı değiştir kısmından eski anahtarınızı yazın. Ben bu durumlara çok gıcık olurum. Hakkınız olan lisansı kaldırmışlar.
@ygtylc hocam yardım et hocamHocam bozulan simgeler office simgeleri. Genelde office simgeleri kaynaklarını c:/windows/installer klasöründen alıyor. Eğer bu klasörü sildiyseniz yapmamanız gereken bir şey yapmışsınız. İlk olarak office’i onarın.
Steam için ise iconcache’i winaero tweaker ile tek tıkla temizleyebilirsiniz. Ama düzelmiyorsa da ilk önce dism komutlarını ardından sfc Komutlarını uygulayın. Eski keyinizi hatırlıyorsanız ve lisansınız retail değil ise lisansı değiştir kısmından eski anahtarınızı yazın. Ben bu durumlara çok gıcık olurum. Hakkınız olan lisansı kaldırmışlar.
Hocam Office'yi nasıl onarabilirim? Bir de ilk başta da benim ürün anahtarım yoktu ancak Windows 11 Pro idi ama bu gibi durumlar yoktu acaba Windows'u sıfırlasam düzelir mi yoksa son çare olarak mı öyle yapayım.
DISM komutlarını hangi sıra ile ve hangilerini yazmalıyım acaba yardım ederseniz sevinirim
Hocam Office'yi nasıl onarabilirim? Bir de ilk başta da benim ürün anahtarım yoktu ancak Windows 11 Pro idi ama bu gibi durumlar yoktu acaba Windows'u sıfırlasam düzelir mi yoksa son çare olarak mı öyle yapayım.
DISM komutlarını hangi sıra ile ve hangilerini yazmalıyım acaba yardım ederseniz sevinirim
@ygtylc hocam yardım et hocam
Hocam hepsini yaptım hatta restorehealth'de isonun bu dosyasını D:\sources\install.wim kullanarak yaptım falan ama değişen bir şey yok ya. Yolun sonu format gibi gözüküyor.Geldim hocam.
Yüklü uygulamalar kısmında office’te değiştir/onar seçeneği vardı diye hatırlıyorum, oradan onaralirsiniz.
Tabii ki de windows’un pro/home olmasının simgeler ile alakası yok, sistem onarma vs. büyük ihtimal çözer, öyle büyük bir sorun yok gibi zaten.
Şimdi ilk önce scanhealth komutunu kullanın, ardından restorehealth komutunu kullanın, checkhealth’e gerek yok, en son taramanın sonucunu gösterir kendisi. Bunlardan sonra da sfc’yi yapın. Ama büyük ihtimal winaero tweaker’dan sıfırlamak çözecek.
Zaten lisanssız kurmuşlar windows’u, home’a geçmeniz için format atmanız gerekecek. Sağlamlisans’tan oem pro key alabilirsiniz.
Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth