Üstüne fare getirince gelmesinden bahsetmiyorum tamamen görev çubuğunu kaldırabiliyor muyuz? Windows 11 kullanıyorum herhangi güvenilir bir programla mümkünse de olur.
Microsoft Store'da TransculentTB diye bir uygulama var taskbarı transparan yapıyor ama kapatıyor mu bilmiyorum indirip ayarlarını bi' kurcala istersen.
Microsoft Store'da TransculentTB diye bir uygulama var taskbarı transparan yapıyor ama kapatıyor mu bilmiyorum indirip ayarlarını bi' kurcala istersen.
Kaldırmak mümkün ancak bu explorer.exe baştan başlatacağı için tekrar gelecektir. Aslında Görev Çubuğu bir pencere olduğu için Windows'ta bir pencereyi "Görünmez" yada "İşlevsiz" yapabiliyorsun ancak bunun için C++ ile bir program yazman lazım. Görev Çubuğunu ekranın dışına çıkarma fikri geldi aklıma denedim ama bir kaç dakika sonra explorer abimiz geri getiriyor onun sebebi de görev çubuğunun WinUI ile oluşturulmuş olması o yüzden XAML'e müdahale etmek lazım.
Uğraştırıcı olan yolu UWPSpy yada Process Hacker 2 programları ile her bilgisayarını açışında görev çubuğunu görünmez olarak ayarlayacaksın bu arka planda bir programın çalışmasına gerek kalmadan çok mükemmel bir çözüm olur ancak her seferinde manuel olarak yapman lazım ve sadece görev çubuğunu görünmez yapacağı için pencereler tam ekran olmayacaktır ek olarak görev çubuğunu nasıl bulacağını anlatmam lazım.
Hide the taskbar completely when the Start Menu is not open. - GitHub - LuisThiamNye/ButteryTaskbar2: Hide the taskbar completely when the Start Menu is not open.
github.com
gibi açık kaynak kodlu projeler kullanmak (İlk versiyonu daha gelişmiş ve kurmanız gerekiyor ikinci versiyonunu direkt çalıştırabiliyorsunuz ama arayüzü yok). Ancak sıkıntı şu ki bu projeler arka planda belirli bir sürede bir kod çalıştırıyor bu işlemciyi yormaz ancak arkada bir şeyin çalışması rahatsız edici olabilir.
Daha iyi yol Sana Win32 ile basit bir C++ kodu yazarım açılır görev çubuğunu kapattıktan sonra kendini kapatır. Ardından sende exe dosyası halinde derleyecek birini bulur exe dosyasını bilgisayar başlatıldığı zaman çalışacak şekilde ayarlarsın. Exe dosyası haline getiremememin sebebi güvenlik ile ilgili sebepler bilirsin kimse forumda gördüğü bir programı yüklememeli.