Görev yap dolandırıcılığı nedir?

kaybolanadam

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, son zamanlarda artan WhatsApp üzerinden gelen yabancı numaralara cevap vermem sonucu beni Telegram'a yönlendirdiler ve iş verilecek dediler. İnanmadım ama birkaç kez para yolladılar. Daha sonra 300TL istediler. Zaten 250TL olanlarını üstüne 50TL çıkarıp 300TL gönderdim. Bana aşağıdaki mesajları yolladılar. Not: IP adresi doğru ama statik IP değil telefon numarası ile sistem kaydı olmuş herhangi bir yasa dışı siteyi kullanarak adresime erisip dedikleri işlemleri yapabilirler. Fakat sahislar sanirim yurt disinda IBAN'lari Türk korkutma amaçli yaptiklarini dusunuyorum. İşin arka planını bilen varsa anlatılabilir mi?

Dosya Ekleri

• foto 5.jpg
    87,8 KB · Görüntüleme: 146
  • foto 3.jpg
    91,7 KB · Görüntüleme: 132
  • foto 4.jpg
    103,5 KB · Görüntüleme: 136
  • foto 1.jpg
    116,1 KB · Görüntüleme: 136
Yaşınız kaç bilmiyorum ama savcılığa gidebilirsiniz bunlarla ilgili.

Bu numaralar yurt dışı mı yurt içi mi?

Hepsi sahte hocam siz 250 TL'yi aldıktan sonra engelleyecektiniz hiç uğraşmayacaktınız.

Tüm bilgileri verin savcılığa gidip bu mesajı atanlara da hi belli ettirmeyin. Biraz uzun sürer ama en azından görevinizi yapmış olursunuz.

Engelledim hepsini dolandirilan 2 milyon kisi varmis neredeyse bunlara yüz binlerce TL onlarin hepsi sikayet etmis ama bir sonuç yokmus.

Hocam çoğu kişi parayı alıp engelliyor ama siz para atmışsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…