Çözüldü Görev Yöneticisi açılınca CPU kullanımı aniden düşüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Rose4ru

Centipat
Daha fazla  
Şimdi garip bir durumdan muzdaribim. Takıntılı bir insan olarak önceden olmayan bu durum 2 aydır devam ediyor. Ne zaman Görev Yöneticisi'ni açsam birden 96'dan falan 5'e düşüyor. Bu bir mining tipi veya herhangi bir virüs mü? Uygulamadan baktım böyle bir svchost gördüm sadece şüpheli gelen.

Dosya Ekleri

• resim_2025-04-25_151555031.png
    resim_2025-04-25_151555031.png
    219,7 KB · Görüntüleme: 50
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Görev yöneticisi açınca CPU kullanımı anlık yükseliyor. Sonra normale dönüyor. Olması gereken bu. Önceden olmuyor demişsiniz ama dikkatinizden kaçmıştır. Scvhost sistem hizmeti için gerekli olan bir şey. Onda da sıkıntı yok.
Görev yöneticisi açınca CPU kullanımı anlık yükseliyor. Sonra normale dönüyor. Olması gereken bu. Önceden olmuyor demişsiniz ama dikkatinizden kaçmıştır. Scvhost sistem hizmeti için gerekli olan bir şey. Onda da sıkıntı yok.

Çözüm
Şimdi garip bir durumdan muzdaribim. Takıntılı bir insan olarak önceden olmayan bu durum 2 aydır devam ediyor. Ne zaman Görev Yöneticisi'ni açsam birden 96'dan falan 5'e düşüyor. Bu bir mining tipi veya herhangi bir virüs mü? Uygulamadan baktım böyle bir svchost gördüm sadece şüpheli gelen.

Kaspersky ve Malwarebytes indirip tam tarama yapın.

Aslında gayet normal bir durum bu. Eğer cihazınızda şüpheli bir uygulama yoksa ve işlemcisi nispeten eskiyse yaşanabiliyor bu durum. Tecrübe ile sabit.
İşlemcinin eski olmasıyla çok alakası yok, her türlü görev yöneticisini açınca CPU kullanımı baya yükseliyor. Eski işlemcilerde 95 oluyorsa yenilerde 70 olur. Belki biraz daha az.

İşlemcinin eski olmasıyla çok alakası yok, her türlü görev yöneticisini açınca CPU kullanımı baya yükseliyor. Eski işlemcilerde 95 oluyorsa yenilerde 70 olur. Belki biraz daha az.
Benim işlemci görev yöneticisi açınca 99'da takılı kalıp bir 15 saniye kadar düşmüyor, ondan hareketle böyle demiştim.

Aslında gayet normal bir durum bu. Eğer cihazınızda şüpheli bir uygulama yoksa ve işlemcisi nispeten eskiyse yaşanabiliyor bu durum. Tecrübe ile sabit.

Sadece Goodbye DPI var işkillendiğim onun dısında temiz eski bir sistemde değil yani. Ryzen 5 5600X, RX 6800 XT.

Görev Yöneticisi açınca CPU kullanımı anlık yükseliyor. Sonra normale dönüyor. Olması gereken bu. Önceden olmuyor demişsiniz ama dikkatinizden kaçmıştır. Scvhost sistem hizmeti için gerekli olan bir şey. Onda da sıkıntı yok.

Şey demişler bazı virüsler vs svchost adı altında saklanıyor falan korktum ondan bir tık. Teşekkürler cevabınız için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı