Görev Yöneticisi başlangıç sekmesinde virüsler var

Karabomba

Kilopat
Merhaba arkadaşlar, ben internetten bir dosya indirmeye çalışırken virüs indirmişim. Sorun şu ki virüsü Malwarebytes ve Kaspersky ile tarattım ama bulamadı hiçbir sorun. Altta vereceğim fotoğrafta görüldüğü gibi ben devre dışı bıraksam bile başlangıçta otomatik olarak birkaç program tarama yapıyor. Bu dosyaların konumunu açmaya çalıştım ama onu da yapamıyor. Bazı dosyaları %temp% klasöründe olduğunu buldum ama silemiyorum çalışıyor diyor. Hangi uygulama üzerinden çalıştığını da ayrıntılardan baktım ama bir türlü bulamadım yardımınıza ihtiyacım var. Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler.

1694725869329.png

1694725897477.png

Merhaba arkadaşlar, ben internetten bir dosya indirmeye çalışırken virüs indirmişim. Sorun şu ki virüsü Malwarebytes ve Kaspersky ile tarattım ama bulamadı hiçbir sorun. Altta vereceğim fotoğrafta görüldüğü gibi ben devre dışı bıraksam bile başlangıçta otomatik olarak birkaç program tarama yapıyor. Bu dosyaların konumunu açmaya çalıştım ama onu da yapamıyor. Bazı dosyaları %temp% klasöründe olduğunu buldum ama silemiyorum çalışıyor diyor. Hangi uygulama üzerinden çalıştığını da ayrıntılardan baktım ama bir türlü bulamadım yardımınıza ihtiyacım var. Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler.

Eki Görüntüle 1944213

Eki Görüntüle 1944214
Hocam nasıl bir virüsse içinde baya bir dosya var. İşin ilginç tarafı Malwarebytes veya Kaspersky'nin bu dosyaları bulamaması. En iyisi temiz kurulum yapın.

Temiz kurulum yapmayı bende düşündüm ama bir sorayım o kadar programı ve oyunu yeniden yüklemek istemiyorum.

@Recep Baltaş hocam bir göz atabilir misiniz?

Tamam arkadaşlar çözdüm. Çözdüğüm siteyi buraya atıyorum konu kapatılabilir. Meğer virüs silinmiş ama saçma bir şekilde shell:startup dizinini "temp" klasörü yapmış ve hangi program olursa olsun bir temp dosyası oluşturunca otomatik olarak başlangıçta başlayacak bir dosya gibi görev yöneticisinde gözüküyor. Dizini eski haline getirdim kayıt defterinden.
- çözüm linki
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bir reddit kullanıcısının çözümü:
- regedit'i aç

- buraya git "\HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders"

- "Startup"'u aç ve değerini buradaki gibi değiştir -> "%kullanıcıadı%\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup"

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı