Görev yöneticisi ve İntel i7

titan80

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayarımda I7 920 işlemci var 8 çekirdekli. Bu işlemcinin görev yöneticisinde ki görünümünde 8 kutu var. Biliyoruz ki bu işlemcide 4 gerçek, 4 sanal çekirdek var ve bu kutulardan hangileri gerçek çekirdeği gösterip hangileri sanal çekirdekleri göstermekte acaba?

İşte resim arkadaşlar. Bazı yerlerde bunların 1. 3. 5. ve 7. gerçek çekirdek diye gördüm o zaman benim bilgisayarım 2 gerçek 2 sanal çekirdek olarak mı çalışıyor?
Bu arada konuyu buraya açmamın nedeni, Windows 8 kurduğumda çekirdeklerin hepsi çalışıyor ama 7'de böyle görünüyor

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ilk önce kolay gelsin.

Kendi şahsi fikrim şudur ki oradaki kutulardan 5, 6, 7 ve 8. kutular sanaldır. çünki çizelgede 1,2,3 ve 4. kutularda CPU kullanılmış olarak görünüyor. diğerleri hiç kullanılmamış olarak görünüyor. İntel zorlandığında sanal çekirdekleri açabiliyor olabilir, normal kullanımda sanal çekirdek yerine esas çekirdekleri kullanıyor olabilir. Gene de benim yazdıklarıma aklın takılmasın, ben böyle düşündüm açıkcası. Konuya bilgili deneyimli birisinin yorum yazmasını bekleyelim bende merak ettim açıkcası bunu.

Kaynak izleyiciye baktığımda son 4 çekirdek için beklemede yazıyor. İşlemciyi biraz zorladığımda beklemeden çıkıyorlar, sanırım söylediklerin mantıklı olabilir.

Umarım doğrudur hocam, yanlış bilgi vermek de istemem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…