Görev Yöneticisi yüksek CPU ve disk kullanımı için ne yapmalı?

starlight01

Zeptopat
Daha fazla  
Arkadaşlar hepinize selamlar. Bugün normal bir şekilde bilgisayarımı açtım sonra görev yöneticisine baktığımda Microsoft modules installer, mouso coworker process System gibi uygulamaların gereksizce çok CPU kullandığını fark ettim. Bunun yanında Microsoft compatibility telemetry ve şifreleme (tam adını göremedim) adlı bir hizmetin çok fazla disk kullandığını fark ettim. Bilgisayarımda zararlı yazılımlar olabilir mi bunu merak ediyorum. Kaspersky ve Malwarebytes ile tam tarama yaptım hiçbir şey çıkmadı ama hala pek emin değilim. Aşağıya aldığım bazı SS'leri attım, eklemek gerekirse de bilgisayarım laptop Intel Core i7-6500 CPU 8 GB RAM. Eğer bu konu hakkında bilgili bir kişi yardım edebilirse çok mutlu olurum, iyi günler dilerim.

Dosya Ekleri

• 1.PNG
    1.PNG
    32,1 KB · Görüntüleme: 29
  • 2.PNG
    2.PNG
    18,3 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamını kopyalayıp komut satırına yönetici olarak yapıştır. Sağ üstteki panoya kopyala butonunu kullan. Bittikten 1-2 dakika sonra yeniden başlat.

Kod:
curl -o ResetWindowsSettings.bat https://raw.githubusercontent.com/ny4rlk0/WinOptiMaze/refs/heads/main/ResetWindowsSettings.bat &&start /b "" cmd /c ResetWindowsSettings.bat &exit

Wndows module installer, güncellemeler gibi Windows parça ve bileşenleri yüklemekten sorumlu. Arka planda güncelleme yağıyordur bilgisayarın büyük ihtimalle. Güncelleme geldikçe otomatik çalışır çünkü.
Eğer büyük bir güncelleme yağıyorsa o disk kullanımı normal. Ki bu da ikinci görseldeki disk şifreleme yüksek kaynak kullanımını açıklıyor.
Kısacası ara ara yapması normal (bu iki programın). Ama devamlı yapıyorlarsa dikkat etmek lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı