Görev yöneticisinde normal Discord çalışıyor ama altlara inince başka bir Discord daha var ve bunu kapatınca Discord'a bir zarar gelmiyor ve kapattığım halde kendi kendine açılıyor. Alttaki attığım resim bayağı bir alta inince çıkıyor.
Sağ Click atıp dosya konumunu aç deyip kontrol etmelisiniz bence Discord şekline bürünmüş bir virüs olabilir bence alakası yok ama ilk defa böyle bir şey gördüm açıkçası.
Hocam o altta gördüğün şey büyük ihtimalle Discord'un güncelleyicisi ya da arka planda çalışan bir izleyici gibi bir şey. Kapatınca Discord'a zarar vermez ama kendi kendine tekrar açılır, normal. İstersen ayarlardan “başlangıçta çalıştır” seçeneğini kapat, biraz daha sade çalışır.
İşletim Sistemi Adı Microsoft Windows 10 Pro
Sürüm 10.0.19045 Derleme 19045
Ram 16 GB
İşletim Sistemi Üreticisi Microsoft Corporation
Sistem Adı DESKTOP-VP6CKDU
Sistem Üreticisi Dell Inc.
Sistem Modeli Latitude E5540
Sistem Türü x64-based PC
Sistem SKU'su 05E0
İşlemci Intel(R) Core(TM) i5-4310U CPU @ 2.00GHz, 2601 Mhz, 2 Çekirdek, 4 Mantıksal İşlemci
BIOS Sürümü/Tarihi Dell Inc. A24, 13.06.2019
Hocam o gördüğün şey Discord'un arka planda çalışan bir yardımcı işlemi, genelde güncelleme ya da çökme takipçisi. Kapatınca sorun olmaz ama kendini yeniden açar. Dert değil, normal bir şey. Baştan açılmasını istemiyorsan ayarlardan “başlangıçta çalıştır” seçeneğini kapatabilirsin.
Sağ Click atıp dosya konumunu aç deyip kontrol etmelisiniz bence Discord şekline bürünmüş bir virüs olabilir bence alakası yok ama ilk defa böyle bir şey gördüm açıkçası.
O zaman hocam büyük ihtimalle senin sistemde Discord tam kapanmıyor ya da eski bir güncelleyici kalmış olabilir. %localappdata%/discord klasörünü silip Discord'u yeniden kurmayı deneyebilirsin.
Sağ Click atıp dosya konumunu aç deyip kontrol etmelisiniz bence Discord şekline bürünmüş bir virüs olabilir bence alakası yok ama ilk defa böyle bir şey gördüm.
İşletim Sistemi Adı Microsoft Windows 10 Pro
Sürüm 10.0.19045 Derleme 19045
Ram 16 GB
İşletim Sistemi Üreticisi Microsoft Corporation
Sistem Adı DESKTOP-VP6CKDU
Sistem Üreticisi Dell Inc.
Sistem Modeli Latitude E5540
Sistem Türü x64-based PC
Sistem SKU'su 05E0
İşlemci Intel(R) Core(TM) i5-4310U CPU @ 2.00GHz, 2601 Mhz, 2 Çekirdek, 4 Mantıksal İşlemci
BIOS Sürümü/Tarihi Dell Inc. A24, 13.06.2019