Görev yöneticisinde disk kullanımı %100

Bektass97

Hectopat
Görev yöneticisinde disk her zaman %100 gözüküyor ve anlık donmalar yaşanıyor. Ne yapmalıyım?

Görev yöneticisinde disk her zaman %100 gözüküyor ve anlık donmalar yaşanıyor. Ne yapmalıyım?
Defrag yaparsanız genelde düzelir. Sürücüleri Birleştir ve İyileştir aracını çalıştırın. Disklerinizi optimum duruma getirin.

Windows 10 (ve muhtemelen Windows 11) hard diski zorluyor. Ben SSD alıp taktım düzeldi.

HDD'den SSD'ye geçmelisin donmaları kafaya takıyorsan.
Windows 10 (ve muhtemelen Windows 11) hard diski zorluyor. Ben SSD alıp taktım düzeldi.

Aslında zorlamıyor. Ben 1 TB HDD ile kullanıyorum aslında açılış hızları bile güzel, sadece Windows için bir 50 60 GB yer ayırarak HDD'yi 2'ye bölün daha rahat olur (Windows kısmında çok uygulama olmaz ise gerçekten fark belli oluyor)

Defrag yaparsanız genelde düzelir. Sürücüleri Birleştir ve İyileştir aracını çalıştırın. Disklerinizi optimum duruma getirin.
SSD kullananlar Defrag yapmamalı. Biz %100 disk kullanımı deyince HDD anlıyoruz ve ona göre önerilerde bulunuyoruz fakat aynı sorunu SSD ile yaşayan birisi Defrag yani Disk Birleştirme işlemini yapmayı deneyebilir. SSD'lerde Disk Birleştirme yapmak doğru değildir, bunu da belirtmek gerekli.

%100 disk kullanımı sorununu çözmek için;
  1. Windows + R tuşları ile Çalıştır ekranını açın.
  2. "services.msc" diyerek enterlayın ve Hizmetler ekranına gidin.
  3. SysMain ve Windows Search hizmetlerine sağ tıklayın.
  4. Başlangıç ayarını devre dışı yapın, işlemleri durdurun.

Tabii ki. Haklısınız zaten. SSD'de pek böyle durumlar kolay kolay yaşanmaz, ben o yüzden HDD'ye yönelik öneri verdim direkt. SSD'ler defrag edilmemeli.

Kaspersky indirip tam tarama yapın, virüs çıkmazsa HDD olduğu için yaşadığınız bir problemdir SSD takın.

Windows 10 ile birlikte disk birleştirme yapıldığında SSD ise SSD'ye, HDD ise HDD'ye göre birleştirme yapıyor. Konu açılmıştı bununla ilgili sosyalde. Orada görmüştüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…