Görev Yöneticisinde Gereksiz İşlemler

RamonMotta

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  

Bilgisayarımda en çok bellek kullanan bazı uygulamalar yukarıda. Bilgisayar boştayken fanın fazla çalışması, durduk yere bellek kullanımının %100 olması, bilgisayarın ısınması gibi durumlar bu uygulamalar ile mi ilgili yoksa aşırı tozlanma dolayısıyla mı ilgili?

Ayrıca bu uygulamalardan gereksiz olanları hangisi nasıl anlarım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, öncelik ile görev yöneticisinde başlangıç sekmesinden kullanmadığınız yazılımların windows ile başlamasını engelleyin. Mesela Steam'da oyun oynadınız ve oyundan çıktınız. Steam'de başka bir işiniz kalmadıysa görev çubuğundaki gizli simgelerden Steam'e sağ click yapıp 'Çıkış' yapın.

Antimalware Service Executable 'dan ise Windows Defender'i kapatarak kurtulabilirsiniz. Gerekli mi diye sorarsanız ben şahsen Anti Virus yazılımları ya da Defender'i asla kullanmam. Viruslerden nasıl korunuyorsunuz diye sorarsanız da korsan yazılım kullanmadan saçma sapan sitelere girmeden korunuyorum ve virüs bulaşmadı. Kİ bulaşabilme ihtimali olduğu için sürekli Anti Virus kullanmak yerine ayda bir tarama yapıyorum. Bence daha mantıklı.

Nvidia Container'a gelecek olursak Nvidia Experience'dan ShadowPlay'i kapatmayı deneyiniz.

Skype'ı kullanmıyorsanız başlangıçtan Skype'ı bularak kaldırabilirsiniz.

Fazla RAM kullandığı için "Fotoğraflar"ı kullanmıyorum. Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi kullanarak daha iyi performans alabilirsiniz. Ve Fotoğraflar'ı görev yöneticisinde ayrıntılardan Microsoft.Photos.exe'nin işlem ağacını sonlandırarak kapatabilirsiniz.

Arama, Windows Search kapatılınca daha az RAM kullanıyor. Windows Search'ü kapatmak için Hizmetlerden Windows Search'a sağ tıklayarak önce durdur daha sonra devre dışı bırak demelisiniz.

Mysqld görev yöneticisinde başlangıçtan kapatılabilir.

CTF yükleyici silindiği zaman mağaza uygulamalarında, ayarlarda, aramada ve başlangıçta yazı yazamazsınız kopyala yapıştır yapmanız gerekir. Fakat masaüstünde ve diğer yazılımlarda istediğiniz gibi yazı yazabilirsiniz. CTF Yükleyici'yi kapatmazsınız silmeniz gerekir. Bunun için Unlocker programını kullanmaniz gerekir. Önce ayrıntılardan işlem ağacını sonlandıracaksınız daha sonra da kendini tekrar açmadan Unlocker ile sileceksiniz. Geri dönüşümde duruyor olacaktır ama isterseniz bir kopyasını alın. Sorun yaşadığınızda tekrar eski dizinine atabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…