Görev yöneticisindeki "apgulexe-2022021301" zararlı yazılım mıdır?

ArcadeDoll

Hectopat
Daha fazla  
Dedim ki, bir görev yöneticisine gireyim bir bakayım neler varmış...
Böyle bir şey buldum;

Çok CPU vs. harcıyor.
Allah'tan Kaspersky'ım var yarın bir tarama yapacağım.

Düzenleme: Kaspersky zaten risk bulmuştu onu da yazayım dedim. Hangi uygulamanın yaptığını biliyorum şu an silmeye çalıştığımda vs. silinmiyor zaten.

Dosya Ekleri

• 1680738121018.png
    13,6 KB · Görüntüleme: 53
Son düzenleyen: Moderatör:
Exe'yi VirusTotal'de taratır mısın, büyük ihtimal ile malware.

Charity Engine diye bir dalga. Beleşe mining yapıyorsun kısaca.

Microsoft programı olmadığı belli. Zaten risk uyarısı bulduğunda göre indirdiğiniz bir programdan dolayı olmuş olabilir. Daha yeni mi oldu bu olay?

Microsoft programı olmadığı belli. Zaten risk uyarısı bulduğunda göre indirdiğiniz bir programdan dolayı olmuş olabilir. Daha yeni mi oldu bu olay?
Evet dün olmuştu, programı silemiyordum. Şuan bilgisayarı açar açmaz uygulamayı sildim, görev yöneticisinden kapadım ve Kaspersky tam taraması yaptım. Sonuç bulmadı

Dün programı silemiyordum. Şuan bilgisayarı açar açmaz uygulamayı sildim, görev yöneticisinden kapadım ve Kaspersky tam taraması yaptım. Sonuç bulmadı.

İsterseniz indirme yerini atabilirim. Bir proje ödevim için mp4 dosyasını flv dosyasına çeviriyordum, yükler yüklemez zaten Kaspersky bildirimiyle anladım direkt. Uygulama adı Format Factory. Şuan bi setup kurup taratacağım tekrardan VirüsTotal'de. Sonradan tekrardan bir tam tarama ile devam edeceğim.

Tamda dediğiniz gibi VirüsTotal maşallah 16 tane zararlı yazılım buldu. Link:VirusTotal

Son düzenleme:
Ne zamandır bilgisayarınızda bulunuyor bir fikrim yok ancak temiz kurulum yapmanızı tavsiye ederim.

2 gün önce indirdim. İndirdikten 30 dakika sonra fark ettim. Görev yöneticisinden ve bilgisayarı yeniden açınca açar açmaz hızlıca virüsü çalıştırmadan sildim. Kaspersky taraması yaptım iki kez. Bugün okuldan gelince bir daha yapacağım. Yine de format atmama gerek var mı?

F-Secure kullan. Adware ve mining virüsüdür. Daha yeni buluyor bu virüs. Hybrid bulamayabilir.

Gen tabanlı bir malware gibi görünmüyor. Hash bilgisini Intezer Analyze'de tarattım ve drop kısmında Gen ile ilgili bir dosya yüklenmemiş gibi görünüyor. Malware adı "AwesomeMiner" olarak geçiyor, ancak yine de temiz bir kurulum yapmanızı tavsiye ederim.

Görev Yöneticisinde bunlar çalışıyor mu kontrol edin.

Şimdi görev yöneticisinde böyle dosyalar yok. Kaspersky ilk indirdiğimde bir şey bulmuştu hatta çöz demiştim ama çözmedi sanırım. Bu arada benim bilgisayarımda böyle programlar yok. Yani boinc, charityengine, ce11 vs.. ben indirmedim. Bu zararlı yazılım sonrası oldu sanırım. Bunları sileyim mi? Çünkü internetten charityengine indirmedim ben.

Düzenleme: Bende Revo Uninstaller'da var orada da gözüküyor CharityEngine.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…