Görev yöneticisindeki dosyalar çok fazla CPU kullanıyor

waveila

Decapat
Daha fazla  
Burada çalışan yazılımlar sistemi gereksiz yere yoruyor ve zaman zaman donmalara yol açıyor, isimlerine baktığım zaman sistemde olması gereken yazılımlar fakat kapattığımda bir değişim olmuyor ve CPU kullanımı azalıyor. Son 1 haftadır böyle bunlardan nasıl kurtulabilirim bilgisi olan var mı?

1661935151356.png

Dosya Ekleri

• 1661935053411.png
    1661935053411.png
    11,4 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an deniyorum bu virüsün ne amaçla bulaştığını biliyor musunuz yani trojan vb. değildir umarım çünkü pc üzerinde birçok şirkete ait bilgiler bulunuyor.
Bu riskli işte, hedef alınmış olma ihtimaliniz var mı? Bilgilerin yedeği var mı?

Attığınız ekran görüntüsüne göre çok komplike olmayan sıradan bir malware bulaşmış görünüyor, hatta kaynak tüketimine bakacak olursak mining bile yapıyor denebilir. Ancak elbette backdoor ihtimali de var. Özellikle hedef alındıysanız cihazı savunmasız bırakma amacıyla arkada aktif olabilirler. Rescue Disk taraması ve silmesi sonrasında sisteme bir AV yazılımı kurun.

Trojan uzantılı bir yığın dosya bulundu.
Temizleyin hepsini, ilgili adımları izleyip zararlıları kaldırın ve ardından sorunun devam edip etmediğine bakın. Zararlılardan kurtulduktan sonraki adım sızdırılmış olabilecek verilerin tespiti.

Temizleyin hepsini, ilgili adımları izleyip zararlıları kaldırın ve ardından sorunun devam edip etmediğine bakın. Zararlılardan kurtulduktan sonraki adım sızdırılmış olabilecek verilerin tespiti.

Şu anda sadece Kaspersky ile bir tarama yaptım ve sildirdim, bir problem yok gibi görünüyor sizce gerekli yedekleri alıp bilgisayara format atayım mı? Başımın derde girmesini istemiyorum çünkü ciddi anlamda önemli dosyalar ve şifreler bulunuyor.

Bilgisayarı "Ağ desteği ile güvenli mod"da başlatın.
Bu şekilde açıkken şu adımları uygulayın:
Sistem geri yükleme noktalarını silin. Bilgisayarı temizleyip yeniden başlatana kadar da sistem geri yükleme kapalı olsun.
WEB tarayıcılarınızın tüm geçmişlerini temizleyin.
C diskinde temizlik yapın.
Malwarebyte's Antimalware ve Kaspersky Security Cloud Free kurup tarayın.
Temizlikleri bitirince sistemi normal şekilde yeniden başlatın.

Şu anda sadece Kaspersky ile bir tarama yaptım ve sildirdim, bir problem yok gibi görünüyor sizce gerekli yedekleri alıp bilgisayara format atayım mı? Başımın derde girmesini istemiyorum çünkü ciddi anlamda önemli dosyalar ve şifreler bulunuyor.
Evet, önemli yedeklerinizi tekrar aktif bir AV taramasından geçirip sistemde zararlı olmadığından emin olduktan sonra temiz kurulum yapın. Kurumsal bilgilerin olduğu bir sistemi kişisel bir sistem gibi riske atmaya gerek yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı