Görev yöneticisindeki hangi görevler zararlı?

SalimYT

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: İ7 3770
Anakart: Asus P8B75-V
Ram: Kingston 8 GB tek kanal 1333 MHz
Ekran Kartı: Shapiere Radeon HD 4850 (?)
Kasa: Cooler Master CMP-350
Psu kasanın dahili parçası ve 500 W
HDD: Seagate 1000 GB 7200 RPM
SSD: Dahua C800 A 120 GB (SATA SSD)
Bu fotolardaki görevlerin hangileri zararlı? Bilgisayarım son zamanlarda şüpheli şeyler yapıyor.

Dosya Ekleri

• SharedScreenshot.jpg
    SharedScreenshot.jpg
    242,8 KB · Görüntüleme: 33
  • SharedScreenshot1.jpg
    SharedScreenshot1.jpg
    254,6 KB · Görüntüleme: 34
  • SharedScreenshot2.jpg
    SharedScreenshot2.jpg
    265,3 KB · Görüntüleme: 26
  • SharedScreenshot3.jpg
    SharedScreenshot3.jpg
    297,1 KB · Görüntüleme: 23
  • SharedScreenshot4.jpg
    SharedScreenshot4.jpg
    292,2 KB · Görüntüleme: 24
  • SharedScreenshot5.jpg
    SharedScreenshot5.jpg
    301,9 KB · Görüntüleme: 26
  • SharedScreenshot6.jpg
    SharedScreenshot6.jpg
    271,7 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleyen: Moderatör:
Temiz gözüküyor. Yabancı ve şüpheli bir program bulamadım. Şüpheli şeyler yapıyor derken tam olarak neyi kastediyoruz?

Temiz gözüküyor. Yabancı ve şüpheli bir program bulamadım. Şüpheli şeyler yapıyor derken tam olarak neyi kastediyoruz?
Video oynatırken milisaniyelik takılmalar, genelde yüksek CPU kullanımı gerçekleşince gerçekleşen yüksek fan sesi, bilgisayarı her açınca klavye çalışmıyor (Klavyeyi sök - tak yapmam gerekiyor), sağ shift + K yapınca "K" yazmıyor. (İlla sol shiftle yazmam gerekiyor) Bir de en son "Altruistics" diye bir şey sildim. (Yüksek CPU kullanımına neden olan en ağır uygulama ve muhtemelen virüs) Ama hala bilgisayarım temiz mi bilmiyorum. Bir de tam mı kontrol ettiniz? Yoksa bir iki baktınız mı?

Video oynatırken milisaniyelik takılmalar, genelde yüksek CPU kullanımı gerçekleşince gerçekleşen yüksek fan sesi, bilgisayarı her açınca klavye çalışmıyor (Klavyeyi sök - tak yapmam gerekiyor), sağ shift + K yapınca "K" yazmıyor. (İlla sol shiftle yazmam gerekiyor) Bir de en son "Altruistics" diye bir şey sildim. (Yüksek CPU kullanımına neden olan en ağır uygulama ve muhtemelen virüs) Ama hala bilgisayarım temiz mi bilmiyorum. Bir de tam mı kontrol ettiniz? Yoksa bir iki baktınız mı?
Altruistics, mining virüsü olarak gözüküyor. Yüksek CPU kullanımında fan devirlerinin artması normal. İşlemciyi soğutmaya çalışıyorlar. Siz yine de bir antivirüs yükleyip tarama yaptırın. Virüsü silmiş olsanız bile bilgisayarda işlem yapıyor olabilir.

Bir de 8 10 Google birden neden açık? (Virüs felan yok dimi?)

Altruistics, mining virüsü olarak gözüküyor. Yüksek CPU kullanımında fan devirlerinin artması normal. İşlemciyi soğutmaya çalışıyorlar. Siz yine de bir antivirüs yükleyip tarama yaptırın. Virüsü silmiş olsanız bile bilgisayarda işlem yapıyor olabilir.
Hangisini önerirsin? Avast olur mu? Bir de klavye sorunlarının kaynağı nedir?

Video oynatırken milisaniyelik takılmalar, genelde yüksek CPU kullanımı gerçekleşince gerçekleşen yüksek fan sesi, bilgisayarı her açınca klavye çalışmıyor (klavyeyi sök - tak yapmam gerekiyor), sağ Shift + k yapınca "k" yazmıyor. (illa sol Shift'le yazmam gerekiyor) bir de en son "altruistics" diye bir şey sildim. (yüksek CPU kullanımına neden olan en ağır uygulama ve muhtemelen virüs) ama hala bilgisayarım temiz mi bilmiyorum. Bir de tam mı kontrol ettiniz? Yoksa bir iki baktınız mı?

Temiz bir format şart bence ve yüksek CPU kullanımında fan sesi gayet doğal bir şey.

Görev Yöneticisi'yle virus tespiti yapmak dogru degil. Virus kendini gorev yonetecisinden bal gibi gizleyebilir. Antivirus ile tarama yapin ve sonucu gorun.

Bir de 8 10 Google birden neden açık? (Virüs felan yok dimi?)

Hangisini önerirsin? Avast olur mu? Bir de klavye sorunlarının kaynağı nedir?
Ekran görüntüsü 2023-05-15 152225.png

Google'ın yanında 12 yazması virüs değil. Normaldir. Avast'tan ziyade Malwarebytes veya Kaspersky olabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı