Görev Yöneticisi'nden uygulama önceliğini yüksek yapmak ne işe yarar?

CordiB

Hectopat
Uygulama önceliğini yüksek yapmak ne işe yarar?

Uygulamanın bir şeye ihtiyacı olursa öncelik ona verilir. Mesela oyuna için yaptınız diyelim. Arka planda tarayıcıya cpu vermek yerine oyuna verir. Tabi oyunda cpu istiyorsa.

Uygulamanın bir şeye ihtiyacı olursa öncelik ona verilir. Mesela oyuna için yaptınız diyelim. Arka planda tarayıcıya CPU vermek yerine oyuna verir. Tabii oyunda CPU istiyorsa.

Minecraft'a yaşadığım bir sorundan ötürü Java'nin Windows'un kararında harici ekran kartını kullandırtmam lazım böyle bir şey bu yolla mumkunmu.

Minecraft'a yaşadığım bir sorundan ötürü Java'nin Windows'un kararında harici ekran kartını kullandırtmam lazım böyle bir şey bu yolla mumkunmu.
Hayır. Win 10 mu 11 mi kullanıyorsunuz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Windows 11, bildiğiniz bir yöntem varsa duymak isterim.
Yine aynı mantık ile.

Yine aynı mantık ile.
Windows 11 ise oyun moduna girin altında grafik ayarı olucak oradan yine aynı menüye gelebilirsiniz.

Yine aynı mantık ile.

Windows 11 ise oyun moduna girin altında grafik ayarı olacak oradan yine aynı menüye gelebilirsiniz.

Hayır hocam beni yanlış anladınız yaşadığım garip bir sorun yüksek performansa iken harici ekran kartını MC kullanıyor fakat V-Sync çalışmıyor bu yüzden Windows'un kararina bıraktım fakat bu şekildede harici GPU'yu kullanmadığı için shader kullanamıyorum o yüzden çözüm yolu araştırmaya başladım.

Hmm. Bilmiyorum, driverlarınız falan güncel mi ? Bazen buda bu sorunlara yol açabiliyor.

Hmm. Bilmiyorum, driverlarınız falan güncel mi ? Bazen buda bu sorunlara yol açabiliyor.
Apu driverlerıda harici gpu driverıda güncel olmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…