Görsel iletişim tasarımı KPSS ataması var mı?

Bugs Bunny

Hectopat
Merhaba, iyi sosyaller.

Görsel iletişim tasarımın KPSS ataması var mıdır?
Devletteki pozisyonları nelerdir?
Webde bulamadım yardımcı olabilecek var mı?

Merhaba. Kendi başına ataması düşük olsa da Pedagojik Formasyon alarak Resim Öğretmenliği ve Grafik ve Fotoğraf Öğretmenliği alanlarından atanma imkanınız mevcut.

Merhaba. Kendi başına ataması düşük olsa da Pedagojik Formasyon alarak Resim Öğretmenliği ve Grafik ve Fotoğraf Öğretmenliği alanlarından atanma imkanınız mevcut.
Resim öğretmenliği derken görsel sanatlar öğretmenliğini kastediyorsanız atanamıyor hocam sadece "grafik ve fotoğraf" başlığındaki "grafik" kısmına atanabilir. Meb'in son öğretmenlik alanları dokümanına göre bu şekilde.

Resim Öğretmenliği derken Görsel Sanatlar Öğretmenliğini kastediyorsanız atanamıyor hocam. Sadece "Grafik ve Fotoğraf" başlığındaki "Grafik" kısmına atanabilir. MEB'in son öğretmenlik alanları dokümanına göre bu şekilde.
Merhaba. İnternette aratıldığında çıkan 2020-2022 yılına ait içeriklerde Görsel İletişim Tasarımı mezunları Pedagojik Formasyonla Görsel Sanatlar Öğretmenliğine atanabiliyor yazıyordu.

Son düzenleme:
Merhaba. İnternette aratıldığında çıkan 2020-2022 yılına ait içeriklerde Görsel İletişim Tasarımı mezunları Pedagojik Formasyonla Görsel Sanatlar Öğretmenliğine atanabiliyor yazıyordu.
Öncesini bilmiyorum ama şu anda bu şekilde hocam. Görsel İletişim Tasarımı sadece "Grafik ve Fotoğraf - Grafik" alt başlığında yer verilmiş.
gra.png
gra.png

Öncesini bilmiyorum ama şu anda bu şekilde hocam. Görsel İletişim Tasarımı sadece "Grafik ve Fotoğraf - Grafik" alt başlığında yer verilmiş.
Eki Görüntüle 1981599Eki Görüntüle 1981599
Google'daki bilgi kirliliği için kusura bakmayın. Siz cevap yazdıktan sonra bunu ben de fark ettim.
Konu sahibi için işin olumlu tarafı Grafik Öğretmenliğinin taban puanları düşük. 20 kişilik alım olduğunda KPSS Genel Kültür + KPSS Genel Yetenek + KPSS Eğitim Bilimleri çözenler arasında (P10 puan türünde) 72 puanla bile atanan olmuş.

Google'daki bilgi kirliliği için kusura bakmayın. Siz cevap yazdıktan sonra bunu ben de fark ettim.
Konu sahibi için işin olumlu tarafı Grafik Öğretmenliğinin taban puanları düşük. 20 kişilik alım olduğunda KPSS Genel Kültür + KPSS Genel Yetenek + KPSS Eğitim Bilimleri çözenler arasında (P10 puan türünde) 72 puanla bile atanan olmuş.
Yok hocam ne kusuru sürekli güncellenebiliyor. Kesinlikle, çoğu bölümün 80 ve üstünde ataması yapıldığı düşünülürse okunması mantıklı olan birkaç bölümden biri. Açıköğretim Fakültesinde var bu bölüm bildiğim kadarıyla yeni açıldı çok da bilen yok şu anda. Tarih, Coğrafya, Türk Dili gibi yığılmanın olduğu bölümler yerine tercih etmek daha iyi olur.

Ben AÖF görsel iletişim tasarımı okuyorum bu sene 1. sınıfım. Bu bölüm devlete atanmak yerine daha çok kendini geliştirip özel sektörde daha çok para kazanmanı sağlıyor. Ama diğer bölümlerde herkesten önde olmak için 1 çalışman gerekiyorsa bu bölümde 3 çalışman gerekiyor.

Hocam mesajlarınızı yeni gördüm yanıtlarınız için teşekkür ederim.
Ben öğretmen olmak istiyorum. Çalışma alanlarım nerelerdir (lise ortaokul vs. ) ve atanma olasılığı yüksek midir?

Hocam mesajlarınızı yeni gördüm, yanıtlarınız için teşekkür ederim.
Ben öğretmen olmak istiyorum. Çalışma alanlarım nerelerdir (lise, ortaokul vs) ve atanma olasılığı yüksek midir?
Rica ederim. Grafik Öğretmeni olarak atanmak için önce Pedagojik Formasyon gerekiyor. Öğretmenler için KPSS P10 puanı önemli. KPSS'de Genel Yetenekten 60 soru, Genel Kültürden 60 soru ve Eğitim Bilimlerinden 80 soru olmak üzere 200 sorudan sorumlusunuz.
Grafik Öğretmenliği branşı sadece Meslek Liselerinde çalışabiliyor diye biliyorum. İnternette araştırdığımda Grafik Öğretmenliği alımları pek stabil görünmüyor yani 1 yıl az atama olup diğer yıl daha fazla atama yapılabiliyormuş ama bu yıl son 6 yılın en yüksek Grafik Öğretmenliği ataması yapılmış. Atama yüksek olduğu için 72 puanla Grafik Öğretmeni olarak atanan olmuş. Atanma olasılığı mülakata da bağlı çünkü KPSS P10 puanının yanı sıra mülakat puanı da önemli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı