Görseldeki anakartta oksitlenme var mı?

Galvaniz Boru

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Görsellerde görünen kısımlarda oksitlenme var mı? Varsa zararlı mı? Böylece kullanılır mı yoksa temizlenmeli mi? Nasıl temizlenebilir?

Oksitlenmeden ziyade bir gıda türevinin teması var gibi. İzopropil alkol ile anakaratı söküp ince telli ve yumuşak bir fırça ile yıkayabilirsiniz.

Oksitlenmeden ziyade bir gıda türevinin teması var gibi. İzopropil alkol ile anakaratı söküp ince telli ve yumuşak bir fırça ile yıkayabilirsiniz.

Herhangi bir gıda veya sıvı teması olmadı hocam. RGB kablosu yerinden çıktığı için laptopu açtım sonra dikkatimi çekti. Çalışmasında herhangi bir sıkıntı yok. Alkol de elimde yok kolonya ile falan temizlemem gerekir mi böyle kalması sorun olur mu?

Sorun olmaz.

Anakart fabrikadan böyle çıktıysa çok ilginç. Sonradan müdahale edilmiş gibi görünüyor ama fabrikadan da böyle çıkmış olabilir. O gördüğünüz kahverengimsi lekeler flux. Normalde fabrikadan çıkarken veya tamir işlemlerinden sonra temizlenir ama bu üründe temizlenmemiş. Herhangi bir oksitlenme yok. Flux'ı temizlemek için özel solüsyonlar var ama en pratik yöntem izopropil alkol ile temizlemek. Temizlemenizi de tavsiye ederim.

Maalesef kolonya harici bir alkol bulunmuyor hocam elimde. Bilgisayarı 1 kere garantiye yollamıştım RGB ışıkları çalışmadığı için ve BIOS pili yerinden çıkıp sallandığı için. BIOS pilini yerine oturttular ama saolsunlar RGB kablosunu takmaya zahmet etmemişler. O sırada bu flux denen şeyden sürmüş olabilirler mi? Böylece kalsa sıkıntı olur mu?

Flux'ı sürmeleri için gerekli bir sebep yok normalde ama oradaki güç devresine müdahale edilmiş. Belki de RGB LED'lerin gücünü veren devre orası olabilir bilemiyorum ama orası kesinlikle güç katıyla ilgili bir regülatör devresi. Flux, bilgisayar aşırı ısındığında eriyip kısa devrelere ya da güç kesintilerine sebep olabilir. Bu sebeple temizlemeni öneririm dedim zaten. Şu an bir zararı yokmuş gibi görünebilir ama bilgisayar ısındığı zaman işler değişir. Aşırı ısınmadığı sürece sorun olmayadabilir ama garantiye almak adına eğer aceleniz yoksa bir şişe izopropil alkol alıp eski bir diş fırçasıyla falan temizleyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…