Çözüldü Görseldeki laptopun Wi-Fi kartı değiştirilebilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

hakan44

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar, eski bir laptopum var, resimdeki donanımda. Buna Wi-Fi kartı değişimi yapılabilir mi? Resimde vidalı olduğu görünüyor, değişime müsait galiba. Ve 2.5 GHz şu anki özellikte olan ve eve net bağlattım, Wi-Fi 6 özellikli. Değişim yapsam donanım destekler mi, sorun olur mu? Ve kendim değişim yapabilir miyim? Eğer uygun ise marka model önerisi rica edeceğim. Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• IMG_20250522_085926.jpg
    338,6 KB · Görüntüleme: 55
  • IMG_20250223_172717.jpg
    191,6 KB · Görüntüleme: 56
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Evet vidalı sökülebilir ama uçları lehim gibi duruyor desteklediğini öğrensem lehimli ise yaptırabilirim dışarıda.

O uçlar lehimli değil, çıkartıp takılabiliyor. Vidayı söküp anten kablolarını çıkartın yeterli. Sonra yeni Wi-Fi kartı alabilirsiniz.
Değiştirmesi kolay, belki anakartın sitesinde bilgi bulabilirsiniz, sana tavsiyem alacağın kartı yabancı forumlarda araştırman, benim eski laptop hiç çekmiyordu çok kötüydü, sonra yeni laptop almıştım, Intel 7265 kartı vardı memnundum.

Yanlış bilmiyorsam kablosuz bağlantı yapmayı sağlayan parça, fotoğrafın orta-üst kısmındaki sarı bantlı modül olmalı. Bu modülü yükseltebileceğinizi düşünüyorum ancak yine de diğer forum üyelerinin fikrini de alın.

Baktım ama hiçbir şey anlamadım, aslında çekme vs sorunum yok lakin Wi-Fi 6 da daha iyi hız alınıyor daha yeni nesil neticede, montajı mümkünmüş ama işte destekler mi onu öğrenmek lazım.

Değişime müsait ama Wi-Fi 6 destekler mi bilemem.
Evet onu nasıl öğrenebilirim ?

Evet vidalı sökülebilir ama uçları lehim gibi duruyor desteklediğini öğrensem lehimli ise yaptırabilirim dışarda.

Evet vidalı sökülebilir ama uçları lehim gibi duruyor desteklediğini öğrensem lehimli ise yaptırabilirim dışarıda.

O uçlar lehimli değil, çıkartıp takılabiliyor. Vidayı söküp anten kablolarını çıkartın yeterli. Sonra yeni Wi-Fi kartı alabilirsiniz.

Çözüm

Hocam teşekkürler bilgilendirme için. Peki cihaza uygunluğa nasıl, nereden bakabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynen bende gördüm bunları, benzerlik aynı ayaklar vs. sistem uyumluluğu ister mi acaba? Neticede 10 senelik eski cihaz.

Driver kurmanız ister. Uyum konusunda problem olacağını sanmam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…