Görseldeki siyah nokta ölü piksel mi?

Yasin08

Centipat
Monitör aldım ama siyah noktanın me olduğunu anlamadım. Sadece mavi arka planda gözüküyor, diğer renklerde gözükmüyor.

20201007_152515.jpg

20201007_152528.jpg

Monitör aldım ama siyah noktanın me olduğunu anlamadım. Sadece mavi arka planda gözüküyor, diğer renklerde gözükmüyor.

Eki Görüntüle 694099

Eki Görüntüle 694100
Ekran 27 inç veya 24 inç ise kenarlardaböyle oluyor genelde karanlık karanlık o bir resimdeki maviye gelince kardeşim o ölü piksel hemen garantiye yolluyorsun hemen tüketici haklarına başvuruyorsun o paranı geri alıyorsun yoksa hem ben yapmazsam vermiyorlar parayı AOC galiba kullanıcı sözleşmesi'nde bir tane ölü piksel olsa bile geri alıyordu hemen hemen yolla.

Eğer sadece mavide çıkıyorsa Black Sub-piksel dediğimiz türden. Mavi katmandaki alt piksel dediğimiz şey ölmüş.

Bu türden bir ölü pikselde 1 tane ile neredeyse hiçbir firma kabul etmez ama satın aldığınız yerde şansınızı deneyebilirsiniz.
Bildiğim kadarıyla AOC bir tane bir de ölü piksel olsa yeni monitör veriyor.
Bu arkadaşınkinde vermeyeceğini söylüyor.

Sanırsam bazılarınız yanliş anlamışınız googledan test açıp baktım arka plan dediğim o
Acaba ölü pixel tüm test renklerinde gözükür mü dediğim gibi sadece mavi test renkinde gözüküyor diğer test renklerinde sıkıntı yok

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı