Görseldeki slot SATA SSD yuvası mı?

Variux

Hectopat
Katılım
30 Mayıs 2020
Mesajlar
90
Herkese merhaba,
Ben bilgisayarımın yavaşlayan SSD'sini değiştirmek istiyorum. Ama az önce laptopumun içini açtığımda hard disk gibi bir şey gördüm. Ne olduğunu tam olarak bilmiyorum. SATA SSD yuvası olabilir. Laptopun için 256 GB SSD var. Ancak malum günümüzde yetmiyor, daha önceden içinde başka SSD slotu olmadığını bildiğim için değiştirmemiştim. Ancak artık hem yazma ve okuma hızları 560 - 260 MB'sn hızlara düşünce değiştirme kararı aldım. Ancak M.2 yerine SATA SSD takabilirsem daha çok işime yarar. Acaba sol üstteki delikli mavi şeritli kısmın ne olduğunu söyleyebilir misiniz?
 

Dosya Ekleri

  • 1695326346616.jpg
    1695326346616.jpg
    189 KB · Görüntüleme: 74
Disk yuvasına benziyor. SATA SSD'ler ile laptop HDD'leri aynı yere koyulabiliyor diye biliyorum zaten. Ancak yanlış bilgilendirmek istemem daha iyi bilen bir arkadaş yardımcı olursa daha güzel olur.
 
Evet hocam. Orası 2,5" disk yuvası.
 
1) 2.5"lik SSD veya HDD için yani SATA Power+data portu.
2) M.2 slotu.
Senin SATA portunda HDD var, bir de M.2 SSD takılı sende. HDD'yi söküp yerine 2.5" SATA SSD takabilirsin.

1695326794383.png
 
PC'de HDD yok yani sadece 2 diye işaretlediğiniz M.2 SSD var o zaman o yuva boş ve o boş yuvaya SSD taksam olur. Teşekkürler.

Hocam attığım görselde 1 olarak işaretlediğim yerde bir HDD kasası gözüküyor tabii içi boş olabilir. Dolu varsaydım o yüzden. O koruma kasası boşsa o kasanın içine 2.5" SATA SSD takarak kullanabilirsiniz evet, Technopat Laptop SSD Yükseltmesi diye aratırsanız rehberi bulabilirsiniz.

Hocam attığım görselde 1 olarak işaretlediğim yerde bir HDD kasası gözüküyor tabii içi boş olabilir. Dolu varsaydım o yüzden. O koruma kasası boşsa o kasanın içine 2.5" SATA SSD takarak kullanabilirsiniz evet, Technopat Laptop SSD Yükseltmesi diye aratırsanız rehberi bulabilirsiniz.

Bu arada soğutma bloğu çevresi ve fanlar pek iyi vaziyette gözükmüyor detaylı bir temizlik yapabilirsiniz veya yaptırabilirsiniz tam performans için.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı