Görseldeki yazı tipinin uygulaması nedir?

anteplieness

Femtopat
Daha fazla  
Bu yazı tipinin uygulaması veya web sitesi nedir?

Screenshot_2025-09-11-10-54-44-068_com.instagram.android.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam chatgpt'ye sordum şöyle cevap verdi :
"Gördüğün yazı tipi Instagram hikâye ya da gönderi şablonlarında sık kullanılan “Arial” veya ona çok benzeyen sans-serif bir font. Görselde herhangi özel bir uygulamaya özgü tipografi yok, temel olarak:

• Instagram’da hikâye kısmında “Klasik” yazı tipi seçilince bu şekilde görünüyor.
  • Ayrıca benzer şekilde Canva, Phonto, PicsArt gibi yazı yazma uygulamalarında da aynı stilde (Arial/Helvetica türevleri) font mevcut.
Yani bu yazıyı yapmak için illa özel bir uygulama gerekmez, telefonun not uygulamasında bile bu yazı tipini görürsün."

Hocam yazının fontu Arial Narrow'a alırı benziyor. Bir uygulama veya site değil, yazı tipi dosyasıdır. Windows, Mac veya Linux gibi işletim sistemlerine yüklenebiliyor ama telefonlara yükleniyor mu bilmiyorum. Kimi uygulamalarda font seçeneklerinde vardır kimisinde yoktur. Genelde Microsoft Office uygulamalarında bulunur otomatik olarak.

Hocam ChatGPT'ye sordum şöyle cevap verdi:
"Gördüğün yazı tipi Instagram hikâye ya da gönderi şablonlarında sık kullanılan “arial” veya ona çok benzeyen sans-serif bir font. Görselde herhangi özel bir uygulamaya özgü tipografi yok, temel olarak:

• Instagram'da hikâye kısmında “klasik” yazı tipi seçilince bu şekilde görünüyor.
  • Ayrıca benzer şekilde canva, phonto, Picsart gibi yazı yazma uygulamalarında da aynı stilde (Arial/Helvetica türevleri) font mevcut.
Yani bu yazıyı yapmak için illa özel bir uygulama gerekmez, telefonun not uygulamasında bile bu yazı tipini görürsün."

Adamsınız eyvallah hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı