Asgari maaş yetmez mi? En azından bir süre.Maasiniz, varsa eviniz bindiginiz araba falan.
Bilemem hocam kizin babasina bagli ama genelde ev, araba falan da soruyorlar.Asgari maaş yetmez mi? En azından bir süre.
Ona göre aile seçmekte önemli sanırım... Para ve zenginlik algısı batı modern kültürden gelmiştir ayrıca... Ben geleneksel diyorsam, gelenekçilerin para ve zenginlik takıntısı olmaması lazım hocam. Köylü kızları bunlar genelde... Çindeki evlilikler gibi düşünün, hobileri modern şeyleri içerir animeler ama sosyal açıdan geleneksel düşünürler. Sadece geçinmeye yetecek standard para olsa yeter kafası ki genelde mesela birçok evli çinli kızlar, aile evinde kalıyor kocasıyla.Bilemem hocam kizin babasina bagli ama genelde ev, araba falan da soruyorlar.
Yapacak bir sey yok hocam sartlar boyle.Ona göre aile seçmekte önemli sanırım... Parayı ve zenginlik algısı batı modern kültürden gelmiştir ayrıca... Ben geleneksel diyorsam, gelenekçilerin para ve zenginlik takıntısı olmaması lazım hocam. Köylü kızları bunlar genelde...
Gelenekçi kafa böyle düşünmez ki mantıken?Yapacak bir sey yok hocam sartlar boyle.
Sizin kafanizdaki gelenekci tanimiyle ulkenin geleneceki kesimi farkli cunku.Gelenekçi kafa böyle düşünmez ki mantıken?
Bu ülkede birden fazla farklı gelenekçi kesim yok mu sanki?Sizin kafanizdaki gelenekci tanimiyle ulkenin geleneceki kesimi farkli cunku.
Varsa bile hocam durust olalim 18 19 yasindaki kizi isteyen cok olur. Sizin de su an ki sartlarinizla nerdeyse hic sansiniz yok.Bu ülkede birden fazla farklı gelenekçi kesim yok mu sanki?
Merhaba. Gerçek hayatta görücü usulü evleneceğimi düşünüyorum. Bu işler sanaldan olmaz çünkü. Görücü usulü evliliğe olan görüşünüz nedir? Ben şu an 25 yaşında olmak üzereyim ve artık evlenmek istiyorum. Türkiye'de en düşük 17 yaş veli izni ile evlilik var diye biliyorum yasal olarak. Ben 15'li yaşlarımda kız istemeye başlayan nadir olağanüstü bir nadir vakayım. Ancak ailevi travmalara ve çok fazla kısıtlamalara maruz kaldığım için şu anki hayatımda bile hala genç kız istiyorum, çünkü gelişim sürecime ailem katkı sağlamadı kız konusunda ve beynim ergen yaşlarında takılıp kaldı. Ayrıca genç kızlar bana genel olarak tatlı görünüşe sahipler ve geleneksel eğitilenler, genelde itaatkar oluyorlar. Bende her dediğimi dinleyecek, beni asla aldatmayacak ve bana itaat edecek biri olsun hayatımda istiyorum. İkili rızaya dayalı, saygın ancak geleneksel eski usul bir evlilik istiyorum. Bu yüzden en düşük 18 ya da 19 yaş evliliği düşünüyorum. Günümüzde görücü usulü zorlaştı mı? Bu konuda bilgisi olan rica etsem bana yardım edebilir mi?
Geleneksel eğitimli kızlar, erkeklerle iletişimini keserler evlendikten sonra özellikle... Ya da sevdiği bir erkek hayatında varsa, çünkü onlara aileleri tarafından böyle öğretilir. Yani zorlama yoktur. Kızlar doğal halinde zaten bu şekilde bir kültüre sahip olduklarından, kendileri erkeklerle konuşmamayı tercih eder ve kendilerinin, saf, yumuşak kalpli ve kolay etkilenen olduklarının bilincinde oldukları için, bu hassas yanlarını sadece sevdiği erkeğine açarlar, diğer erkeklerin o kızı etkilemesine asla izin vermezler ve dinende günahtır.
Görücü usulü deyip geçmeyin, bayağı hayalperest ve romantik ve fantezilerde en üst düzeyleri kafamda yaşayan biriyim. Yani bunları gerçeğe dökmekte benim için imkansız değil. Evlenirsem benden memnun kalır ve sonsuza dek bana hem duygusal, hem de cinsel olarak bağlı kalır.
Dinim İslam dinidir bu arada. Gerçek hayatta gerçek aşk yaşama hayalim var. Sosyal medyalarımı, gerçek hayatta biriyle tanışıp evlendikten sonra kapatacağım.
Not: Yetersiz anne sevgisiyle büyümüş biriyim.
Görücü usulü tanışma taraflardan ikiside evliliğe hazırsa gerçekleştirilir. Sen kendi bireysel özgürlüğünü kazanmamışken, üstüne üstlük bissürü koşul öne sürüyorken bu isteklerin fantezik hayeller olmaktan öteye geçemez. Görücü usulünde kişilikten önce dış görünüş, başkalarının o kişi hakkındaki görüşleri ve maddiyat değerlendirilir. Böyle hayaller kurmadan önce evliliğe uygun olup olmadığını sorgulamalısın.Herşey para mı hocam? Geleneksel kültürde aşk gerçek aşkı içerir, parayı değil. Aşkı parayla satın alamazsınız.
Elinizde o bile yok iken pazarlık yapmaya çalışmanız gülünç geldi.Asgari maaş yetmez mi? En azından bir süre.
Görüşleriniz için çok teşekkür ederim...Travmalarını sürekli vurguluyor olman bana gereksiz geldi. Asıl konunun görücü usulü evlilik ve geleneksel düşünen bir kız bulmak olduğunu düşünerek bu konuda ki görüşlerimi paylaşacağım. Görücü usulü evliliğin pek çok yönden artısı olduğunu söylemek mümkün. Bireyler birbirlerini bütün kusurlarıyla tanır ve bu konuda memnuniyetsizlik oluşmaz normal ilişkinin aksine. Çünkü herhangi bir beklenti, birbirleriyle alakalı net düşünceler oluşmamış oluyor. Ancak şunu söylemem gerek, bir kız buldum evlendim ile bitmiyor bütün olay. Her evlilikte olduğu gibi, kızın ailesi ile de evleniyorsun. Kızına geleneksel düşünce yapısı empoze etmiş bir aile, senin sandığın kadar rahat bir evlilik geçirmene engel olacaktır. Kocama itaat edeyim düşüncesinin özü fanteziden değil de yetiştirilme tarzı ile alakalıysa sülalesinden çekiniyor oluşundandır yüzde doksan. Dolayısıyla geleneksel yetiştirilmiş kızdan çok domine edilmeyi seven kız aramanı tavsiye ederim. Bu ise yaşla alakalı olmadığından yaşıtlarınla da güzel bir ilişki deneyimi elde edebilirsin. Sadakat ise kişiye bağlıdır yetiştirilme şekline değildir. Erkeklerle iletişimi kesme durumu da ya elalem ne derden ya da cidden adam onu her açıdan tatmin ediyor, yeterli geliyor olduğundan dolayıdır.
Görücü usulü tanışma taraflardan ikiside evliliğe hazırsa gerçekleştirilir. Sen kendi bireysel özgürlüğünü kazanmamışken, üstüne üstlük bissürü koşul öne sürüyorken bu isteklerin fantezik hayeller olmaktan öteye geçemez. Görücü usulünde kişilikten önce dış görünüş, başkalarının o kişi hakkındaki görüşleri ve maddiyat değerlendirilir. Böyle hayaller kurmadan önce evliliğe uygun olup olmadığını sorgulamalısın.
Elinizde o bile yok iken pazarlık yapmaya çalışmanız gülünç geldi.