Görücü usulü evleneceğimi düşünüyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bilemem hocam kizin babasina bagli ama genelde ev, araba falan da soruyorlar.
Ona göre aile seçmekte önemli sanırım... Para ve zenginlik algısı batı modern kültürden gelmiştir ayrıca... Ben geleneksel diyorsam, gelenekçilerin para ve zenginlik takıntısı olmaması lazım hocam. Köylü kızları bunlar genelde... Çindeki evlilikler gibi düşünün, hobileri modern şeyleri içerir animeler ama sosyal açıdan geleneksel düşünürler. Sadece geçinmeye yetecek standard para olsa yeter kafası ki genelde mesela birçok evli çinli kızlar, aile evinde kalıyor kocasıyla.

Travmalarını sürekli vurguluyor olman bana gereksiz geldi. Asıl konunun görücü usulü evlilik ve geleneksel düşünen bir kız bulmak olduğunu düşünerek bu konuda ki görüşlerimi paylaşacağım. Görücü usulü evliliğin pek çok yönden artısı olduğunu söylemek mümkün. Bireyler birbirlerini bütün kusurlarıyla tanır ve bu konuda memnuniyetsizlik oluşmaz normal ilişkinin aksine. Çünkü herhangi bir beklenti, birbirleriyle alakalı net düşünceler oluşmamış oluyor. Ancak şunu söylemem gerek, bir kız buldum evlendim ile bitmiyor bütün olay. Her evlilikte olduğu gibi, kızın ailesi ile de evleniyorsun. Kızına geleneksel düşünce yapısı empoze etmiş bir aile, senin sandığın kadar rahat bir evlilik geçirmene engel olacaktır. Kocama itaat edeyim düşüncesinin özü fanteziden değil de yetiştirilme tarzı ile alakalıysa sülalesinden çekiniyor oluşundandır yüzde doksan. Dolayısıyla geleneksel yetiştirilmiş kızdan çok domine edilmeyi seven kız aramanı tavsiye ederim. Bu ise yaşla alakalı olmadığından yaşıtlarınla da güzel bir ilişki deneyimi elde edebilirsin. Sadakat ise kişiye bağlıdır yetiştirilme şekline değildir. Erkeklerle iletişimi kesme durumu da ya elalem ne derden ya da cidden adam onu her açıdan tatmin ediyor, yeterli geliyor olduğundan dolayıdır.

Herşey para mı hocam? Geleneksel kültürde aşk gerçek aşkı içerir, parayı değil. Aşkı parayla satın alamazsınız.
Görücü usulü tanışma taraflardan ikiside evliliğe hazırsa gerçekleştirilir. Sen kendi bireysel özgürlüğünü kazanmamışken, üstüne üstlük bissürü koşul öne sürüyorken bu isteklerin fantezik hayeller olmaktan öteye geçemez. Görücü usulünde kişilikten önce dış görünüş, başkalarının o kişi hakkındaki görüşleri ve maddiyat değerlendirilir. Böyle hayaller kurmadan önce evliliğe uygun olup olmadığını sorgulamalısın.

Asgari maaş yetmez mi? En azından bir süre.
Elinizde o bile yok iken pazarlık yapmaya çalışmanız gülünç geldi.

Son düzenleme:
Görüşleriniz için çok teşekkür ederim... Ailemle bu durumu konuştum, sanırım bu sefer ciddi meseleler dönecek...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…