Çözüldü Görünmeyen dosyalar diski işgal ediyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Serhat511

Kilopat
Daha fazla  
Gizli dosyalar açık bir şekilde yerel disk C deki bütün dosyaların boyutuna baktığımda 234 GB kullanımda olduğu gözüküyor fakat yerel disk C kendisine baktığımda 306 GB disk kullanımı gözüküyor.
Windows disk temizleme, birleştirme ve ''chkdsk'' ile hata taraması yaptım.
Aklımdan geçen bir sebep var. Windows disk biçimlendirme yaparken yüksek bayt ile biçimlendirme yapmış, diskimde çok fazla düşük bayt dosya olduğu için böyle absürt bir fazlalık çıkmış olabilir.
Acaba bu kadar büyük farkın sebebi nedir?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (31).png
    Ekran Görüntüsü (31).png
    1,1 MB · Görüntüleme: 92
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Windows 70GB civarı disk kullandığını varsayalım dediğiniz gibi bir kısmı görünmez bu kısım 35GB olsun 35GB görünen kısım bende 70GB bir görünmeyen kısım var kullanıcı dosyalarının gizli olmaması gerekiyor. Önceden Windows üzerinde bir kullanıcı hesabını silmiştim ve dosyalarına erişememiştim gözükmeyen dosyalar bunlar olabilir mi?
Ondan olacağını pek sanmıyorum WinDirStat ve TreeSize programları ile sürücüde nelerin yer kapladığına bakabilirsin.
Windows 70GB civarı disk kullandığını varsayalım dediğiniz gibi bir kısmı görünmez bu kısım 35GB olsun 35GB görünen kısım bende 70GB bir görünmeyen kısım var kullanıcı dosyalarının gizli olmaması gerekiyor. Önceden Windows üzerinde bir kullanıcı hesabını silmiştim ve dosyalarına erişememiştim gözükmeyen dosyalar bunlar olabilir mi?
https://answers.microsoft.com/tr-tr...tu-fazla/447a345d-f186-40cb-8589-2dbde44f3db2 Microsoft forumlarında şu şekilde kontrol sağlamışlar göz at derim.
Gizli dosyalar açık bir şekilde yerel disk C deki bütün dosyaların boyutuna baktığımda 234 GB kullanımda olduğu gözüküyor fakat yerel disk C kendisine baktığımda 306 GB disk kullanımı gözüküyor.
Windows disk temizleme, birleştirme ve ''chkdsk'' ile hata taraması yaptım.
Aklımdan geçen bir sebep var. Windows disk biçimlendirme yaparken yüksek bayt ile biçimlendirme yapmış, diskimde çok fazla düşük bayt dosya olduğu için böyle absürt bir fazlalık çıkmış olabilir.
Acaba bu kadar büyük farkın sebebi nedir?
Bu durum herkeste böyledir. Sistem sadece o dosyalardan ibaret değil.
1635607232618.png

Örnek göstermek gerekirse.

Bu durum herkeste böyledir. Sistem sadece o dosyalardan ibaret değil.
Eki Görüntüle 1202502
Örnek göstermek gerekirse.

Ondan olacağını pek sanmıyorum WinDirStat ve TreeSize programları ile sürücüde nelerin yer kapladığına bakabilirsin.
https://answers.microsoft.com/tr-tr...tu-fazla/447a345d-f186-40cb-8589-2dbde44f3db2 Microsoft forumlarında şu şekilde kontrol sağlamışlar göz at derim.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı