Görüntü bağdaştırıcıları Intel devre dışı bırakılırsa ne olur?

Tregrast

Kilopat
Daha fazla  
NVIDIA ve Intel olmak üzere iki ekran kartı gösteriyor, Intel'i devre dışı bırakırsam görüntü gider mi? (laptop kullanıcısıyım.) Amacım sadece NVIDIA çalıştırmak, çünkü FPS'i bayağı bir yükseltiyor. Harici monitör bağladığımda sadece NVIDIA'yı kullanıyor, Laptop'ta aygıt yöneticilerinden Intel'i devre dışı bırakırsam aynısı mı olur yoksa siyah ekran mı çıkar?

Son düzenleyen: Moderatör:
NVIDIA Denetim Masası'ndan sadece NVIDIA ekran kartının kullanımı sağlayabiliyordun. Forumda mevcut konular vardır zaten. Bakabilirsin.

NVIDIA Denetim Masası'ndan sadece NVIDIA ekran kartının kullanımı sağlayabiliyordun. Forumda mevcut konular vardır zaten. Bakabilirsin.
Eğer demek istediğiniz şey oyunlarda NVIDIA ekran kartını kullanmak ise kastettiğim o değil. Mesela Intel + Nvidia içeren laptop'larda Intel'de çözünürlük vs. ayarları yapılırken Nvidia'da ise sadece uygulamanın kalite ayarı yapılır, benim istediğim ise çözünürlük ayarı dahil tüm kontrolün Nvidia'da olup Intel'i devre dışı bırakmak.

Eğer demek istediğiniz şey oyunlarda NVIDIA ekran kartını kullanmak iste kastettiğim o değil. Mesela Intel + NVIDIA içeren Laptop'larda Intel'de çözünürlük vs. ayarları yapılırken NVIDIA'da ise sadece uygulamanın kalite ayarı yapılır, benim istediğim ise çözünürlük ayarı dahil tüm kontrolün NVIDIA'da olup Intel'i devre dışı bırakmak.

Onu bilmiyorum maalesef.

Eğer demek istediğiniz şey oyunlarda NVIDIA ekran kartını kullanmak ise kastettiğim o değil. Mesela Intel + Nvidia içeren laptop'larda Intel'de çözünürlük vs. ayarları yapılırken Nvidia'da ise sadece uygulamanın kalite ayarı yapılır, benim istediğim ise çözünürlük ayarı dahil tüm kontrolün Nvidia'da olup Intel'i devre dışı bırakmak.
Aradığınız özellik MUX switch. Dahili ekran kartını devre dışı bırakarak ekrana görüntünün NVIDIA ekran kartından gelmesini istiyorsunuz. Ne yazık ki cihazınızda MUX switch bulunmuyorsa bunu yapmanın tek yolu harici monitör kullanmak.

Aradığınız özellik MUX switch. Dahili ekran kartını devre dışı bırakarak ekrana görüntünün NVIDIA ekran kartından gelmesini istiyorsunuz. Ne yazık ki cihazınızda MUX switch bulunmuyorsa bunu yapmanın tek yolu harici monitör kullanmak.
MUX Switch bulunup bulunmadığını nasıl anlayabilirim?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı