Görüntü bazen monitöre sığmıyor

Makaleler
16
Yer
Antalya
Nasıl anlatsam bilemiyorum. Ekranda en alttaki 1 piksel satırı bazen monitörde gözükmüyor. Ama bu durduk yere oluyor, durduk yere geri düzeliyor. Ekranı SS aldığımda o piksel de gözüküyor SS'te. Hala nedenini anlayamadım, Radeon ayarlarından GPU ölçeklemeyi açınca düzeliyor bir süreliğine ama sonra tekrar oluyor. Bu sefer de kapatınca düzeliyor. Hala nasıl düzeldiğini anlayamadım, bunu yeni monitörde fark etmeye başladım (Philips 246E9QDSB). Eski monitörde de böyleydi de hiç fark etmedim mi acaba? Eski monitörü (LG 22MK400H) kutusuna kaldırmıştım, kutusundan çıkarıp deneyeceğim ama deneyene kadar size de bir sorayım dedim. Ekranı SS alınca monitörde 1 piksel olarak gözükse de SS'te normal olarak gözüküyor, ancak fotoğraf çektim, dediğim gibi sadece ekranın en altındaki piksel satırı yok oluyor, sağ veya soldan piksel eksilmiyor:

IMG_20201113_173852.jpg

IMG_20201113_174024.jpg

Hocam ifade bırakıp gitmişsiniz :) Yok mu bi çözüm öneriniz? @Yamete Kudasai

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam driverlarda bir sıkıntı olabilir, eğer yoksa ve monitörü yeni aldıysanız uğraşmayın basın iadeyi. Hiç darbe gördü mü?

Hocam driverlarda bir sıkıntı olabilir, eğer yoksa ve monitörü yeni aldıysanız uğraşmayın basın iadeyi. Hiç darbe gördü mü?

Dediğim gibi Radeon ayarlarında GPU ölçeklemeyi açıp kapatınca düzeliyor. Görüntü 1 piksel aşağıya mı kayıyor tam anlasam çözümü de belki bulacağım ama. Şimdilik sadece GPU ölçekleme ayarıyla düzeltebiliyorum o da bir süreliğine. Farklı HDMI kablosuyla da deneyeceğim birazdan, belki kablodan dolayıdır. Ama dediğiniz gibi driver hatası da olabilir, ama Mayıs'tan beri aynı driverı kullanıyorum zaten.

Bilemiyorum maalesef. Kablodan dolayı değilse ekran kartı sürücünü kaldırıp tekrar kurmayı dene.

Bilemiyorum maalesef. Kablodan dolayı değilse ekran kartı sürücünü kaldırıp tekrar kurmayı dene.

Monitördeki ''pixel orbiting'' ayarı nedeniyle oluyormuş. IPS monitörlerde ekranda yanma olmasın diye bu ayar açıksa otomatik olarak belli sürelerde bir pixel görüntüyü kaydırıyormuş monitör.

Doğrudur hocam, mesela Samsung un s8 ve sonraki modellerindeki sanal home tuşunu bir pixel kaydırıyor otomatik olarak (always on display ekranında)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı