Görüntü Donması Sorunu

dreamevil

Hectopat
Herkese merhaba. Yaklaşık 1-2 aydır yaşadığım bir sıkıntıyla ilgili sizden fikir almak istiyorum.

Sorun Şudur:
Video izlerken (media player'da) görüntü birkaç saniye donuyor ama ses devam ediyor. Daha sonra görüntü hızlı bir şekilde akıp kaldığı yerden devam ediyor. Bunun sadece codec'le ilgili olabileceğini düşünüp, temiz bir uninstall sonrası K-Lite Codec pack'i tekrar kurdum bir şey değişmedi. Daha sonra, bunun sadece video'da değil genelde de meydana geldiğini gördüm. Masa üstünde ekran donuyor (mouse) ama bilgisayar çalışmaya devam ediyor, birkaç saniye bekledikten sonra tekrar kendine geliyor.

Zaten, sürücülerimi sürekli güncel tutarım, son dönem kurduğum ekstra bir program vs de yok. Windows update'leri de güncel ama onlardan kaynaklanıp kaynaklanmadığ hakkında bir bilgim yok.
Sistemim:
  • Asus CH6 Hero,
  • Ryzen 1800x,
  • Aorus GTX 1080,
  • Seasonic x-1250,
  • Corsair Vengeance 3200 LED,
  • Samsung 850 Pro SSD.
Yardımlarınız ve fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Öncelikle Windows Update'in sürekli güncellendiğinden ve güncel olması için sürekli açık olduğundan emin olun. Diğer driver'larınız da güncel olmalıdır.

1- RAM oranı çok düşük kalmış olabilir, izlediğiniz çok yüksek çözünürlüklü bazı videolara göre. Çözünürlüğü düşürmeniz kesiksiz izlemenizi sağlayabilir.
2- Ekran kartınızın port bağlantıları veya HDD'inizin SATA kablolarındaki anlık ve kısa temassızlıklarla ilgili olabilir.
3- HDD'nizde bazı bad sektörler oluşmuş ve tam bu noktalarda video görüntüsüyle ilgili bu sıkıntılar oluşmuş da olabilir. Kolay gelsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı