Görüntü donuyor fakat sesler devam ediyor

aliberk752

Centipat
Daha fazla  
Sistem özellikleri:
  • İşlemci AMD Ryzen 5 2600X,
  • Anakart: MSI B450M-A Pro Max,
  • Ekran kartı: MSI Ventus XS 1660 Ti,
  • SSD: James Donkey 480 GB,
  • RAM: Corsair Vengeance LPX DDR4 8 GB X2,
  • PSU: 650 Watt.
  • Monitör: LG 24GL650.
Merhaba, sorunum şöyle oyun oynarken oyun kilitleniyor fakat arkadan Discord'dan gelen sesleri duyuyorum ve arkadaşlarımda beni duyuyor ama oyun tamamen donuk ve ne görev yöneticisi ne de başka bir şey yapabiliyorum. Bazen de oyun oynarken ekran donuyor ve birkaç saniye sonra ekran siyah oluyor kasa yine çalışmaya devam ediyor. Benim düşüncem sorun ekran kartında fakat başka bir parçadan olma olasılığı var mı acaba?

Yaptıklarım.
-Format
-Sürücüleri kaldırıp tekrar yükleme.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem özellikleri:
  • İşlemci AMD Ryzen 5 2600X,
  • Anakart: MSI B450M-A Pro Max,
  • Ekran kartı: MSI Ventus XS 1660 Ti,
  • SSD: James Donkey 480 GB,
  • RAM: Corsair Vengeance LPX DDR4 8 GB X2,
  • PSU: 650 Watt.
  • Monitör: LG 24GL650.
Merhaba, sorunum şöyle oyun oynarken oyun kilitleniyor fakat arkadan Discord'dan gelen sesleri duyuyorum ve arkadaşlarımda beni duyuyor ama oyun tamamen donuk ve ne görev yöneticisi ne de başka bir şey yapabiliyorum. Bazen de oyun oynarken ekran donuyor ve birkaç saniye sonra ekran siyah oluyor kasa yine çalışmaya devam ediyor. Benim düşüncem sorun ekran kartında fakat başka bir parçadan olma olasılığı var mı acaba?

Yaptıklarım.
-Format
-Sürücüleri kaldırıp tekrar yükleme.

Monitörde sıkıntı olabilir. Başka takıp bakar mısın aynı sorun devam ediyor mu diye.

Artı -1 Eksi
Ekran kartında mı sorun test edebilirsin test programlarıyla.
Ekran kartını stres testine soktum fakat hiçbir şey çıkmadı
PSU, GPU, SSD veya RAM sorunu olabilir. Bu sorunu yaşarken oyun içi sıcaklık değerlerini takip ediyor musunuz? Ayrıca herhangi bir hata raporu vs oluşuyor mu, baktınız mı?
Sıcaklık değerleri iyi ekran kartı 77 dereceyi geçmiyor stres testine soktuğumda. SSD' yi programlar ile baktım fakat problem bulunamadı sağlığı ve performansı %100 gözüküyor. Windows olay görüntüleyicisinden baktım fakat herhangi bir hata vermiyor sadece bilgisayarı fişten veya düğmesinden kapattığım için şu hata gözüküyor; (Sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir.) RAM için windowsun kendi testini kullandım fakat bir sorun çıkmadı bir de memtest86 ile deneyeceğim.
Bana daha çok kablo problemi gibi geldi. Başka kablo ile deneyebilir misiniz?
Bunu deneyeceğim
İşin garip kısmı ise galiba ekran kartını güncellediğim zaman bu problemin baş göstermesi bir de ekran kartının WHQL versiyonunu kullanıyorum güncelleme yapmadan tekrar aynı sorunu yaşayacak mıyım diye.
Ekran kartını stres testine soktum fakat hiçbir şey çıkmadı

Sıcaklık değerleri iyi ekran kartı 77 dereceyi geçmiyor stres testine soktuğumda. SSD' yi programlar ile baktım fakat problem bulunamadı sağlığı ve performansı %100 gözüküyor. Windows olay görüntüleyicisinden baktım fakat herhangi bir hata vermiyor sadece bilgisayarı fişten veya düğmesinden kapattığım için şu hata gözüküyor; (Sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir.) RAM için windowsun kendi testini kullandım fakat bir sorun çıkmadı bir de memtest86 ile deneyeceğim.

Bunu deneyeceğim
İşin garip kısmı ise galiba ekran kartını güncellediğim zaman bu problemin baş göstermesi bir de ekran kartının WHQL versiyonunu kullanıyorum güncelleme yapmadan tekrar aynı sorunu yaşayacak mıyım diye.
Az önce masaüstündeyken tekrar ekran birden siyah oldu ve no signal dedi reslemek zorunda kaldım
Monitörde sıkıntı olabilir. Başka takıp bakar mısın aynı sorun devam ediyor mu diye.
Sorun monitörde olsa oyun neden donsun ki veya bilgisayar niye kitlensin benim düşüncem monitör değil gibi

Son düzenleme:
Mümkünse kullandığınız port dışı bir kablo ile deneyin, şu an HDMİ kullanıyorsanız display port kablosu ile deneyin. Aynı sorunu yaşıyordum sesler geliyordu görüntü siyah ekran kalıyordu kablo kaynaklıymış.

Mümkünse kullandığınız port dışı bir kablo ile deneyin, şu an HDMİ kullanıyorsanız display port kablosu ile deneyin. Aynı sorunu yaşıyordum sesler geliyordu görüntü siyah ekran kalıyordu kablo kaynaklıymış.
Sorun sadece siyah ekran olması değil malesef oyun tamamen donuyor ve sistem kilitleniyor hiçbir şey yapamıyorum güç tuşundan veya fişi çekerek anca bazen donduktan sonra siyah ekrana geçiyor no signal yazıyor ekranda bazen ise donuyor oyun ve öylece siyah ekrana atmadan kalıyor oyunun sesi kesiliyor donduğu için ama arkada discord açıksa arkadaşlarımla konuşabiliyorum
Sorun bir süredir yoktu fakat tekrar olmaya başladı olay görüntüleyicisinde yazan hatalar ve minidump dosyasını ekledim.

Dosya Ekleri

• Hata 1.png
    Hata 1.png
    24,9 KB · Görüntüleme: 99
  • Hata 2.png
    Hata 2.png
    54,8 KB · Görüntüleme: 67
  • HATA 3.png
    HATA 3.png
    16,5 KB · Görüntüleme: 80
  • HATA 4.png
    HATA 4.png