Görüntü Gelmeme Sorunu

Ksenon

Hectopat
Daha fazla  
BIOS'ta yaptığım yanlış bir ayar sonucu ekrana görüntü gelmemeye başladı. Bilgisayar power tuşuna bastığım zaman açılıyor ancak power tuşunun ışığı yanmıyor ve bilgisayarı kapatmak istediğim zaman 3 dakika kadar bekliyorum (PSU arızası ihtimali).
RAM'leri söktüğüm zaman anakart alarm verirdi ama şimdi onu da yapmıyor ve VGA kablosunu anakartta taktığım halde görüntü alamıyorum (anakart arızası ihtimali). İşlemciyi ise ilk kez söktüğüm zaman ise aşırı sıcaktı (işlemci arızası ihtimali). RAM'lerin birisi çalışıyor test ettim, sıkıntı RAM'den kaynaklı değil. Ekran kartında da sorun olduğunu düşünmüyorum. Görüntünün gelmesi için yaptığım şeyler:

-BIOS pilini çıkartıp beklemek
-BIOS pilini değiştirmek
-RAM'lerin slotlarını değiştirmek
-CMOS reset yapmak
-Başka bir VGA kablosuyla görüntü almayı denemek
-BIOS ayarını flash bellekten yenilemeye çalışmak (flash belleği yanlış hazırlamış olma ihtimalim yüksek, eğer sıkıntı buysa doğru hazırlamak için tavsiyelerinizi bekliyorum)

Sizce sıkıntının kaynağı nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
geçenlerde aynı sorun başımıza gelmişti bizde her şeyi denedik en son arıza kuzey-güney yonga setinde çıktı sende de aynı arıza olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…