Görüntü işleme proje önerisi

Eminkrkt

Decapat
Merhaba. Görüntü işleme de kendimi geliştirmek istiyorum.
İstediğim bir nesneyi algılayabiliyorum ancak bundan sonra nasıl projeler üretmeliyim?
Proje fikri verir misiniz?
Mesela araba algıla şurada kullan gibi...

Merhaba. Görüntü işleme de kendimi geliştirmek istiyorum.
İstediğim bir nesneyi algılayabiliyorum ancak bundan sonra nasıl projeler üretmeliyim?
Proje fikri verir misiniz?
Mesela araba algıla şurada kullan gibi...
İstediğin bir nesneyi algılayabilmek derken? Optimum insan yeteneklerinden bahsediyorsan evet gözler bu işe yarıyor.

Cam-track ile 2 boyutlu cisim izleme, Ray-cast ile 3 boyutlu tanımlı yüzeyler, hacim ve gölgeleri işleyebilen bir yazılım yapabiliyorsan ekran görüntüsü örneği gösterebilirsin.

Cam-track ile vücut veya belli organ izlemeyerek kontrol veya komut, düşen bir objeyi veya belirlenen özellikteki objeyi diğerlerinden ayırıp seçebilen bir robot kamerası ve kolu yapabilirsin.

Ray-cast sistemleri ile oyun motoru yazabilirsin. Gerçi şimdi o işe hiç girme, Nvidia suyunu çıkarttı, 2-3 yıla bayağı değişir etraf; AMD veya Intel konuya yetişemezse.

Verdiğiniz fikirler için teşekkürler.
Aklımda tank algılama var ama algıladıktan sonra napıcağım diye düşünmekten projeyi devam ettiremiyorum.
İnsan hareketleri ile bilgisayar kontrolüne girme planlarım arasında gelen fikirlere göre bir yol çizeceğim.

Tankı kaç km'den algılayacağın ve tankında sana karşı hislerinin olup olmadığı bu projeyi kalben etkiler.

Kalben etkilemese bile 120mm APFSDS 4km, makyajlı gelirse 8km'den seni 12MJ güçle oldukça sağlam etkileyebilir.

Savaş alanında sadece görüntü ile hedef belirleme konusu kamuflaj ve yansıtıcıların gelişmesine, karşılığında ısı takip sistemleri ve lazer nokta takiplerinin gelişmesine sebep oldu. Günümüzde "takibe takip" kavramının kısa sürmesi sebebi olabilir.

İnsan vücudu hareketlerinin dokunmatik ekranların küçük kalmasına sebep olacak bir biyolojik etmeni var, araştırınca karşılaşırsın. O yüzden minimum hareketle yapılabilecek neler var onu araştırman veya özürlüler, sakatların hayatlarını kolaylaştıracak, hazırdaki sistemlere uyumlanabilen bir şeyler düşünebilirsin. Tabi şunlara dönmesin konu 2015, 2020 anca geldikleri yol.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı