Görüntü vermeyen sistemin BIOS'u nasıl sıfırlanır?

Hocam şimdi diyelim 40.00 yaptık voltaj yetmedi PC açılmadı ne yapmamız gerekiyor?
BIOS'u sıfırlaman gerekiyor. Çoğu anakartta BIOS sıfırlayan jumper, pinler bulunur. Oraya iletken bir şey değdirmen yeter. Yoksa (ki olmadığını sanmıyorum) veya bulamazsan tüm güç bağlantılarını kesip (şalteri kapatman da yeterli :) ) BIOS pilini çıkartman da yeter.

Hocam şimdi diyelim 40.00 yaptık voltaj yetmedi PC açılmadı ne yapmamız gerekiyor?
Bir kaç defa resetleyin BIOS ekranı gelmezse jumper pinlerine düz tornavidayla PC kapalı iken dokunun yada güç kynağını kapatıp BIOS pilini sökün 1-2 DK bekleyin, BIOS sıfırlanıp fabrika ayarına dönecektir.

BIOS'u sıfırlaman gerekiyor. Çoğu anakartta BIOS sıfırlayan jumper, pinler bulunur. Oraya iletken bir şey değdirmen yeter. Yoksa (ki olmadığını sanmıyorum) veya bulamazsan tüm güç bağlantılarını kesip (şalteri kapatman da yeterli :) ) BIOS pilini çıkartman da yeter.

Hocam jumper, pinlerin fotoğrafı var mı?

Sisteminizin BIOS pilini sökmek yeterli olacaktır. Söktükten sonra kısa bir süre bekleyip pili yeniden taktığınızda fabrika ayarlarına dönecek ve bilgisayarınız çalışacaktır. Fakat her şey sıfırlanacaktır dediğim gibi. Tekrar ayar yapmanız gerekebilir. Benim işlemciye bugün 1.35V verdim çok geldiği için bugün aynı durum oldu ve bende pili söküp takarak çözdüm.

Görseldeki pinler olması lazım.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    151,9 KB · Görüntüleme: 80
İşlemci ayarlarıyla oynamadan önce ufak birkaç ayarı değiştirin BIOS üzerinden ve kaydedip çıkın. Ardından kasanın dişini çekip arkadaki PSU şalterini kapayın ve içerideki ışıkların sönmesini bekleyin. Söndükten sonra BIOS pilini söküp 60 saniye bekleyin ve tekrar takın ardından şalteri açmayı unutmayın 😃 ve bilgisayarı açıp BIOS'a girin bakın yaptığınız değişiklikler sıfırlanmış mı diye. Eğer sıfırlanmışsa olası bir hata durumundabu yöntemi kullanıp kullanamiyacağınızı doğrulamış olursunuz.

Anakartın üzerinde resetleme tuşları oluyor ama ben bilmiyorum nasıl çalıştıklarını.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı