Görüntüde dalgalanma, yırtılma ve bozulma

NonStopRocKeR

Hectopat
Arkadaşlar merhaba.

2 Aydır çözülemeyen bir olay üzerinde hala araştırmalar, denemeler ve testlerim devam etmekte. Tüm denenebilecek yolları denedim ve sorun hala düzelmedi.

Sorun izlenilen tüm Video'larda ve herhangi bir video dosyasında ekranda sağa sola hareket eden bir adam veya yüreyen bir insanı hayal edin sanki arkasından bir gölge veya bir fluuşlaşma oluyor.
Oyunlarda ise Mouse'u sağa sola döndürdüğümde eski sistemde cok belirgindi yırtılmalar şimdi ise monitör sayesinde düzeldi çok az görülüyor. Valorant ve CS:GO adlı oyunda bu oluyor. LoL'de ise sanki Hz hatası gibi bir slovlaşma ve ağır ağır yürüme söz konusu.

i5 DDR3 3570K bir sistemim vardı ben sistem eski diye bunları yapıyor sandım. Şimdi ise komple sıfır bir sistem topladım.

Video çekip atmak isterdim ama hiç belli olmuyor denedim.

Ryzen 5 3.600X (sıfır)
GTX 1050 Ti 4 GB (sıfır)
8 GB RAM (sıfır)
144MHz monitör (sıfır)
B450M-H anakart (sıfır)
Game case 6X fanlı (sıfır)

Sıcaklık değerlerinde ya da sistem ile donanımsal olarak hiçbir sıkıntı yok. Her bir testleri tek tek yaptım. Kasa ile ilgili bir skntı yok. Sadece kasa dışı olarak bu sorunu ne neden olur onu öğrenmek istiyorum.

Oyunlarda ise bambaşka sanki işlemci cok yorulmuşta cok ısınmışta FPS düşüşü vs. olmuyor ama her oyunda slowlaşma oluyor. Dikkatinizi çekerim kasma, donma, takılma vs. hiçbir sorun yok 400 300 FPS'lerde geziyor başka bir sorun var.

Bu tüm işletim sistemlerinde ekran kartı güncelleyeyim ya da güncellemeyeyim. Daha önceden farklı monitörlerle RAM'lerle anakartlarla eski sistemle eski olan her şeyle denenmişti zaten sırf bu yüzden yeni sisteme geçtim ve sorun hala devam etmekte. İnşallah cözerizde bu 2 3 ay içindeki çektiğim eziyeti bu forumumuza gelip bakar da çözer.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Büyük ihtimalle Driver Booster tarzı bir uygulama aracılığıyla güncellediniz değil mi?

Öncelikle Geforce Driver Results | NVIDIA linkindeki Driver'ı indirmelisiniz. Daha sonra DDU ile sürücünüzü silin. DDU ile Sürücü Kaldırma Rehberi - Technopat Sosyal konusunu okuyup faydalanabilirsiniz. Daha sonra internet ile olan erişiminizi kesin ki Windows Update eski bir sürüme günceller. Bilgisayarın açıldığında görüntü çok düşük olacaktır merak etmeyin bu doğru yoldasınız demektir. Sonra indirdiğiniz Driver'i yükleyin sorununuz hallolacaktır.
Not: Sürücüyü yükleyip kapatıp açınca hala görüntü kalitesi kötü ise (olması neredeyse imkansız) Aygıt Yöneticisi bölümüne girip Görüntü Bağdaştırıcıları sekmesine gelip ekran kartına sağ tıklayıp Sürücüyü Güncelleştir kısmına basın ve bilgisayarımdaki sürücülere göz at kısmına gelip oradan indirdiğiniz Driver'i seçin bu şekilde de düzelecektir.

Kabloları falan kontrol edin gene olmazsa monitörünüz ile ekran kartı stabilçalışmıyordur 144Hz ve yüksek bir monitör varsa oyunlar v-Sync'i açabilirsiniz bu ayarı açtığınızda her ikisi de stabil çalışır ama FPS monitörün Hertz sayısını geçemez 144 SE 144 FPS alırsınız 60 ise 60 240 ise 240 bir deneyin ama bunu son çare olarak yapın derim.

Hocam bir video paylaşabilir misiniz? Şahsen benim hayal gücüm fazla değil. Anlattıklarınıza göre sorun yok. DDU ile sürücü kaldırıp tekrar kurun. Güncel bir sürücü yükleyin. Aklıma başka çözüm gelmiyor. BIOS sürümünü kontrol edin. Gerekiyorsa güncelleyin.

Büyük ihtimalle Driver Booster tarzı bir uygulama aracılığıyla güncellediniz değil mi?

Hayır.

Bahsettiğiniz tüm uygulamaları denedim ve fazlasını da uyguladım yine düzelmedi teşekkürler..

Bios sürümü güncel ve yazdıklarınız en ayrıntılı düzeyde uygulandı teşekkürler..
HDMI kablosunu düzgün bağladınız mı?

HDMI, Display ve DVI ile denendi sorun aynı sadece fps oynamaları oldu oda sorunum değil 35 40 fps düşürüyor oyunlarda HDMI.
Monitör modeli, markası nedir?

23.6'' ED242QRAbidpx 4ms 144Hz DVI+ HDMI+ Display VA Amd FreeSync Full HD Curved IPS Monitör 978914
Monitör modeli, markası nedir?

23.6'' ED242QRAbidpx 4ms 144Hz DVI+ HDMI+ Display VA Amd FreeSync Full HD Curved IPS Monitör 978914

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…