Öncelikle sana bildiğim kadarıyla yırtılmanın sebeplerinden bahsedeyim. Yırtılma monitörünün hertz seviyesinden daha fazla veya daha az FPS aldığın zaman gerçekleşir. Oyunlarda grafik ayarları bölümünde genellikle V-Sync adlı bir ayar bulunur. Bunu açtığın zaman FPS' in monitörünün hertz seviyesine sabitlenir. Örneğim monitörünün hertz seviyesi 60 ise FPS' inde 60' a sabitlenir. Dolayısıyla V-Sync adlı özelliği açarsan yırtılma yaşamazsın diye düşünüyorum. Veya yırtılmaları azalatmak için oyunun grafik ayarlarınıda yüksekltebilirsin. Böylelikle FPS değerin monitörünün hertz seviyesine ne kadar yakın olursa okadar çok az yırtılma olur ve hatta yırtılmalar kesilebilir. Monitörün hertz seviyesinden yüksek FPS verse bile bunu farketmezsin çünkü görüntü olarak sadece hertz seviyesindeki rakamı verir sana. 60 hertz bir monitörde 200 FPS alsan bile sadece 60 FPS' i hissedersin. Dediğim gibi yırtılmayı önlemek için :
1) V-Sync adlı ayarı açabilirsin.
2) Grafik ayarlarını yükselterek FPS' i monitörünün hertz seviyesine yaklaştırabilirsin. Bu arada bunu 144 hertz ve üstü bir monitör kullanmadığını varsayarak söylüyorum.
144 hertz ve üstü bir monitör kullanıyorsan grafik ayarlarını düşürekek FPS'i yükseltir böylelikle FPS' i hertz miktarına yaklaştırabilirsin. Kolay gelsin.
Edit : Konudaki monitorün 60 hertz olduğunu söylediği parçayı gözümden kaçırmışım. Ama her 2 ihtimali de söyledim. Sonuçta nereden bileceğiz ileride 144 hertz ve üstü bir monitör olmayacağını.