Göz çizdirildikten sonra MSÜ sağlık mülakatlarından geçilir mi?

gwmber78

Femtopat
Daha fazla  
MSÜ için gözlerimi çizdireceğim fakat ehliyet sağlık raporumda gözlük kullanır ibaresi var. Gözlerimi çizdirdikten sonra MSÜ sağlık mülakatlarında bu rapor bana sorun yaratır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde lazer operasyonu da problem oluyor diye biliyorum. Benim göz numaram da yüksek olduğu için zamanında askeri liseye gidememiştim .

Gözünü çizdirip polis olan 2 kişiyi tanıyorum ama askerliği bilmem gereksiz yere çok katı. Her şeyi tutan fit çakı gibi bir tanıdığı renk körü çıktığı için almamışlardı.

MSÜ için gözlerimi çizdireceğim fakat ehliyet sağlık raporumda gözlük kullanır ibaresi var. Gözlerimi çizdirdikten sonra MSÜ sağlık mülakatlarında bu rapor bana sorun yaratır mı?
Göz çizdirme ameliyatı MSÜ için tek başına elenme sebebi değil. Yeter ki ameliyatın üzerinden belli bir süre geçmiş olsun (genelde 3-6 ay tavsiye edilir) ve her iki gözde de görme oranı 0.8 ve üzeri olsun. Gözünde kalıcı hasar ya da komplikasyon yoksa sıkıntı olmaz.

Yönetmelikte Göze yapılan cerrahi müdahaleler alanında yer alan sınırlı bilgiler arasında sadece "Göze yapılan bıçaklı cerrahi müdahaleler" aday olmaya engeldir ibaresi bulunuyor ancak Göz Çizdirme konusu sağlık kısmında gittiğiniz doktorun inisiyatifine kalıyor ilginç bir şekilde. Sorunuzun cevabı: %50 %50

Herkese yanıtları için teşekkürler.
Gözünü çizdirip polis olan 2 kişiyi tanıyorum ama askerliği bilmem gereksiz yere çok katı. Her şeyi tutan fit çakı gibi bir tanıdığı renk körü çıktığı için almamışlardı.
Polis akademisi için refraktif cerrahi serbest fakat harp okulları için değil. Yönetmelikte de her iki göz için birer derece görme kusuru olabileceği yazıyor. Bir arkadaşım içeride gözlerini çizdirip giren sayısının bir hayli fazla olduğunu söylemişti.
Normalde lazer operasyonu da problem oluyor diye biliyorum. Benim göz numaram da yüksek olduğu için zamanında askeri liseye gidememiştim .
Benim dönemimde açık olsalardı ben de gitmeyi çok isterdim. Her geçen sene harp okullarına olan talep hızla azalıyor(özellikle KHO). Bana kalırsa gelecek senelerde göz çizdirme için bir muafiyet gelecektir. Umarım o şanslı kişilerden birisi olabilirim. Seneye burayı güncelleyeceğim, görüşmek üzere.

Asıl merak ettiğim her yerde gözlüksüz fotoğrafım var(ehliyette bile). Heyet, özellikle ehliyetimin olduğunu ve orada ibare yer aldığını görürse eler mi? Tamamen nasıl istediklerine bağlı olduğunu biliyorum ama yine de insanın sorası geliyor.

Son düzenleme:
Hayalim hep havacı asker olabilmekti. Ama olamayınca MSB'ye katkı sağlayabileceğim için mühendis oldum. Dünya'nın sonu değil kafana çok takma. Şansını dene, doktora bağlı olarak bazen seçilenler olabiliyor diye duymuştum.

KHO ve HHO için ben mümkün olduğunu düşünmüyorum çünkü işin içinde havacılık var herkes detaylı göz filminden geçiyor olsa gerek bu 2 bölüm için.

KHO ve HHO için ben mümkün olduğunu düşünmüyorum çünkü işin içinde havacılık var herkes detaylı göz filminden geçiyor olsa gerek bu 2 bölüm için.
Teşekkürler. Seneye burayı güncelleyeceğim.

Az önce son sağlık yönetmeliğini inceliyordum ve şuna denk geldim:

Özetle şundan bahsediyor:

Öğrenci adaylarının sağlık yetenekleri,

Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı adına eğitim görülen diğer fakültelere ve Milli Savunma Üniversitesi Bando Astsubay Meslek Yüksekokuluna alınacak öğrenci adaylarında düzeltme ile her iki gözde görmeler ayrı ayrı tam olmak şartıyla 3 diyoptriye (3 dâhil) kadar miyopi ve hipermetropi ile 90 derecelik iki eksen arasındaki kırılma kusuru farkı 3 diyoptriyi geçmeyen astigmatizmalar öğrenci adaylığına engel değildir.

Son yapılan değişikliklerden itibaren böyle bir madde bulunuyorsa gözlerini çizdirenleri neye göre eliyorlar? Bulunan başlığın 'öğrenci adayı' yazmasından dolayı sorma ihtiyacı hissettim. Herhangi bir yakını ya da arkadaşının yaşadığı bir şey olan varsa bahsedebilirse çok müteşekkir olurum. Direkt olarak beni göz çizdirdiğim için elediler tarzında bir olay var mı?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…