NyveX
Picopat
Merhaba. 14 yaşındayım ve hayalim subay olmak ama önümde büyük bir engel var, o da gözümün bozuk olması. Subaylık için gözümün 1 veya 1 numaradan küçük olması lazım çok şükür gözüm 1 numaradan küçük ama ileriki zamanlarda 1'i geçeceğine eminim. İlk önce aklıma gelen şey lazer ile gözümü çizdirmek oldu ama sorun şu eğer doktor fark ederse sorun çıkar zaten fark etmeme gibi bir ihtimali yok. Bu da doktorun inisiyatifine bağlı olduğu için riske atmak istemiyorum. Benim aklımda söyle bir plan var dediğim gibi sistemde gözüm 1 numaranın altında bende mülakat zamanı gelene kadar hiçbir muane vb. gitmeyeceğim böylece sistemde göz numaram 1'in altında gözükecek ama sorun şu ki doktordan kesinlikle şu cümleyi duyacağım "bunca sene neden muayane olmadın" tabii benim de aklımda şöyle bir cümle kurmak var “gözlüğümle rahatça görebiliyorum, herhangi bir şikâyetim olmadı. Bu yüzden yeniden muayene ihtiyacı duymadım” ilk başlarda çok mantıklı geliyordu ama gözün mülakatta makineyle ölçüldüğünü öğrendiğim zamana kadar... Benim asıl sorum şimdi başlıyor. İnternette gözünü çizdirip geçenler olduğunu duydum e-Nabız'da kocaman bir şekilde gözün çizdirildiği ve önceden gözlük taktığı yazdığı halde nasıl geçebiliyor? Eğer gözü çizdirip geçmek gibi bir şey mümkünse bana detaylı anlatır mısınız?