Evimizin bahçesinde büyüttüğümüz, yaklaşık 3–4 aylık 8 tane yavru kedimiz var. Daha yeni yurumeye basladilar, onun disinda 15'ten fazla kediye bakmaya devam ediyorum. Sağlıklılar; koşup oynuyorlar, her gün mamalarını-sütlerini eksik etmiyoruz. Anneleri de sağlıklı, bir sorunu yok.
Ayrıca evde 3 tane daha çok sevdiğimiz büyük kedimiz var. Onlar dışarı çıkıp geliyor ama şu an en büyük korkum onlara da bulaşması.
Geçen gün yavru kedilerin gözlerinde bir anda çapaklanma, şişlik ve kızarıklık başladı.
Şu an 8'inin de gözü bu halde.
Bazılarının gözleri tamamen kapanacak gibi.
Hepsi aynı anda hasta oldu, bu yüzden büyük ihtimalle bulaşıcı bir enfeksiyon.
Ne yapabiliyorum şu an?
Kedileri tek tek tutup ılık çayla ya da tuzlu suyla gözlerini temizlemeye çalışıyorum.
Elimde terramycin göz kremi var, onu sürüyorum.
Bazı yavrular uysal ama bazıları çok vahşi; yakalayınca tırmalıyor ya da kaçıyor.
Veterinere götürme imkânım yok şu an, sayıları fazla ve maddi durumum uygun değil.
1. bu enfeksiyon kendi kendine geçer mi?
2. terramycin işe yarar mı? Kaç gün sürmeliyim?
3. bir yavru iyileşse bile diğerlerinden tekrar bulaşır mı?
4. evdeki büyük kedilere bulaşır mı? Nasıl önlem alabilirim?
5. başka evde uygulayabileceğim ucuz ama etkili bir yöntem var mı?
Bu olay ilk defa başımıza geliyor.
Kendimi çok çaresiz hissediyorum. 8 tane yavru kedinin ölümünü izleyemem, vicdanım asla kaldırmaz.
Ben elimden gelen her şeyi yapmaya çalışırım, ama ne yapacağımı tam bilemiyorum.
Bilgisi olan; başına gelen, ya da bir şekilde destek verebilecek biri varsa bilgi ve tavsiyeye çok ihtiyacım var.
Şimdiden herkese teşekkür ederim.