Göz Kuruluğu Neden Olur?

Eurus.

Hectopat
1 aydır gözlerim çok saçma bir durumda. Monitöre, kitaba, telefona bakamıyorum. 5 dakika geçmeden yanmaya başlıyor. 3 kere doktora gittim göz kuruluğu dendi, göz yaşı verildi. Kullanıyorum hiçbir etkisi yok. Kullanıp PC'ye bakınca da aynısı oluyor. Yanma sadece sağ gözümün sağ alt kısmında oluyor sanki bayağı uykusu gelip de esnemek isteyip esneyemiyor gibi. Kamaşma gibi acayip saçma tarifsiz bir durumda. Sürekli gözün sağ alt kısmını kısma isteği var. 1 aydır PC, telefon, TV hiçbir şeyi açmadım. (istiyorum ama yapamıyorum :D) Çıkarıp atasım var öyle saçma bir vaziyetteyim. Bu nedir, ne olmuş olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Göz kapaklarının üst ve altındaki gözyaşı deliklerin mikrop kapmış. Aynı sorun bende de olmuştu. Sana tavsiyem hemen doktora git. Benim kullandığım damlayı ve göz çevresini sildiğim ilaçlı bezi yazayım dicem ama yanlış olur. Dediğim gibi mikrop kapmış ve apse yapmış. Son olarak iki tavsiye vereyim ağlayabiliyorsan arada bir ağlamaya çalış :) ikincisi dalan zeytinyağlı sabunla ılık suda yüzünü yıka ve yıkarken arada açmaya çalış gözlerini, canın yanıcaktır biraz ama intihap sökmede bu sabun çok iyi.

Sana tavsiyem bol su iç günde 1,5 2...3 litre ne kadar çok içebilirsen göz kuruluğun kalmayacak. 3 damla kullanıyordum hiçbirine ihtiyacım kalmadı. Son göz kontrolümde Doktor artık kullanmana gerek yok demişti. Sadece su içerek sorunu çözdüm sende denemelisin.

Göz kapaklarının üst ve altındaki gözyaşı deliklerin mikrop kapmış. Aynı sorun bende de olmuştu. Sana tavsiyem hemen doktora git. Benim kullandığım damlayı ve göz çevresini sildiğim ilaçlı bezi yazayım dicem ama yanlış olur. Dediğim gibi mikrop kapmış ve apse yapmış. Son olarak iki tavsiye vereyim ağlayabiliyorsan arada bir ağlamaya çalış :) ikincisi dalan zeytinyağlı sabunla ılık suda yüzünü yıka ve yıkarken arada açmaya çalış gözlerini, canın yanıcaktır biraz ama intihap sökmede bu sabun çok iyi.
Hocam dersimi anlayan biri cikti sonunda :D gunlerdir psikolojimi alt üst etti. önerileriniz için teşekkür ediyorum. 3 doktora gittim koronadan dolayıda açıkçası korkuyorum gitmeye. En son doktor bir antibiyotik damla verdi. Size verilen ilaçları özelden yazarmisin aynı ilaçlar mi diye karşılaştırmak için son olarak kac gunde gecer bu :D
Bol su iç göze sıvısını veren sudur.
Öneri için teşekkür ediyorum su içimi arttiricam
Sana tavsiyem bol su iç günde 1,5 2...3 litre ne kadar çok içebilirsen göz kuruluğun kalmayacak. 3 damla kullanıyordum hiçbirine ihtiyacım kalmadı. Son göz kontrolümde Doktor artık kullanmana gerek yok demişti. Sadece su içerek sorunu çözdüm sende denemelisin.
Hocam öneri icin teşekkür ediyorum. Bende günde şuan 3 defa kullanıyorum. Bundan sonra tek aşkım su :D
Göz kuruluğun ve çapaklanmanın öncelikli sebebi sağlıksız göz. Yani mikrop, toz vs.. göz şampuanlarını deneyebilirsin fakat doktoruna danışmadan birşey kullanmanı kesinlikle önermem.
Yok hocam kafama göre iş yapma adetim yoktur ama bu durum beni mahfetti:D

Son düzenleme:
Damlanın ismi: VISIONLUX. 0,3% Hyaluronsaure ve Vitamin B12-B5 içeriyormuş ama bu ilaçı Belçika'da aldım Türkiyede aynı isimle satılıyor olmalı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı