Göz mercek ameliyatı olunmalı mı?

Çirkin Cadı

Femtopat
Daha fazla  
Geçen senenin bu zamanlarında ameliyat için doktoruma gitmiştim ve gözümün kornea yapısının lazer ameliyatı için uygun olmadığını, seneye geldiğimde göz mercek ameliyatı yapabileceğini söylemişti. Göz mercek ameliyatı hakkında internette net bir bilgi yok. Birkaç forumdan okuduğum kadarıyla riskli bir ameliyat olduğu yazıyor. Daha önceden bu ameliyatı olan var mı? Varsa da ameliyat öncesi ve sonrası yaşadığı deneyimleri aktarabilir mi? İnternette bilgi kıtlığı olduğu için buraya sormaya karar verdim. Bu ay içerisinde zaten doktoruma gidip bilgi alacağım. Sadece gitmeden önce ön bilgi edinmek istedim. Koskoca forumda bu ameliyatı olan birisi illaki vardır.

İngilizce aramayı denedin mi? GPT'ye yazınca bu çıkıyor.

Göz mercek ameliyatı, gözün içindeki doğal merceğin, genellikle yaşlanma, katarakt ya da diğer göz hastalıkları nedeniyle değiştirilmesi veya düzeltilmesi amacıyla yapılan bir cerrahidir. En yaygın türleri şunlardır:

1. katarakt ameliyatı: Katarakt, göz merceğinin opaklaşması sonucu görme yetisinin bozulmasıdır. Bu ameliyatta, bulanıklaşmış doğal mercek çıkarılır ve yerine şeffaf bir yapay mercek (intraoküler lens) yerleştirilir. Genellikle, bu ameliyat lokal anestezi altında yapılır ve hastalar genellikle hızlı bir iyileşme süreci geçirir.
  2. refraktif ameliyatlar (lens değişimi veya lens implantasyonu): Bu tür ameliyatlar, gözlük veya kontakt lens ihtiyacını ortadan kaldırmak için yapılır. Örneğin, presbiyopi (yakın görme zorluğu) veya yüksek miyopi (uzağı görememe) gibi refraktif kusurları düzeltmek amacıyla yapılabilir. Bu prosedürlerde, doğal mercek çıkarılır ve yerine özel olarak tasarlanmış bir yapay mercek yerleştirilir.
Her iki ameliyat türü de modern teknolojilerle oldukça güvenli ve etkili bir şekilde yapılabilmektedir. Ameliyat sonrası iyileşme süreci genellikle hızlıdır, ancak kişinin göz sağlığı ve genel sağlık durumu göz önüne alınarak doktorun önerilerine dikkat edilmesi önemlidir.

Bu ameliyatı olan birisinin deneyim ve tecrübelerini almak istiyorum. Onun için bu konuyu açtım. Ameliyat öncesi ve sonrası yaşadıkları benim için önemli. İnternette bu ameliyat hakkında riskli olduğu yazıyor.

İnternette bu ameliyat hakkında riskli olduğu yazıyor.
Merhaba. Bu ameliyata girmedim fakat göz çizdirmeyi düşünüyordum bir aralar ki 10 sene sonra tekrar bozulmaların başlayabileceğini + risk olduğunu + gece görüşü azalması + derinlik kaybı olduğunu görünce kararımdan vazgeçtim. Siz direkt internette riskli yazılan bir ameliyattan bahsediyorsunuz. Ben olsam yaptırmazdım. Şahsen miyopi tedavisinin önünde daha yol olduğunu düşünüyorum. 10-15 sene bekleyeceğim.

Bugün göz doktoruna gittim ve göz doktorum numaramın oldukça yüksek olduğunu söyledi. Yüksek olduğu için de merceği yurt dışından sipariş edecek ve Türkiye'deki merceklerin benim için faydalı olmayacağını söyledi. İki göz için 4500 dolar ödeme istedi. 1000 doları kapora olarak ödedim, 3500 doları da mercek geldiği zamanın kuruna göre ödemem gerekecek. Gelişme oldukça konuya geri dönüş sağlarım. Şimdilik bu kadar. Merceğin siparişi de verildi. 1-2 ay içerisinde geleceği söylendi. İnternette bu ameliyatla alakalı hiçbir bilgi olmadığı için bu konuyu boş bırakmayacağım, gelişme oldukça konuya geri dönüş sağlarım. Şimdilik bu kadar. Ameliyat olduktan sonraki yaşamımı, gözüm için faydalı olup olmadığını anlatan ayrı bir konu açacağımı da belirtmek isterim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı