Göz numaram kaç?

Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 5 yıldır gözlük kullanıyorum. Geçen gün göz için muayne oldum. Fakat derecelerimin ne kadar olduğunu sormayı unutmuşum. e-Devlet üzerinden bunu buldum. Göz derecelerim kaç acaba buradan anlaşılabilir mi?

resim_2022-12-30_190445536.png

Astigmatın da var. Bu yüzden iki gözün için toplam altı sayı ile ifade edilen bir "göz numaran" var. Değerler yazıyor. Üst satır sağ göz. Sferik dediği halk arasında bilinen "göz numarası". Silendirik dediği astigmat için olan değer. Aks da astigmatın derece cinsinden açısı.
Uzak yakın diye belirtmesi saçma olmuş, zaten değerlerin pozitif veya negatif olması bu anlama gelmekte.

Gözlükçüye zaten bunu gösterirsin ve o anlar. İnsanlara 4'e 3,5 deyip geçersin. Ama astigmatı olmayan 4'e 3,5 birine göre gözlüksüz daha kötü görürsün.

@Vavien. Gözlüksüz önümü göremiyorum :D
Benimkiler de çok yakın size. Göz numarasını bilmek pek bir işe yaramıyor, kastım oydu. İlkokulda millet sanki anlıyormuş gibi sorup dururdu. Onun dışında aklıma işe yarayacağı tek yer askerlik muafiyet ihtimali oluyor. Onda da astigmat diyoptrisi de gerekiyor. Açısı doktor ve gözlükçü dışında kimseye yaramıyor gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı