Göz ölçüm sonuçları Hava Harp Okulu için uygun mudur?

Mertinizm

Centipat
Daha fazla  
Merhaba dostlar, ben bugün göz polikliniğine gittim. Hava Harp Okulu'na uygun mu diye gözümü ölçtürdüm, bu kâğıt verildi bana.

17610687576227028583112498993966.jpg

Bana verilen ölçüm bilgileri. Sizce sorun oluşturur mu?

Sol gözünüz 0.25 sağ gözünüz 1.00. İnternette böyle bir yazı buldum.Gözlük kullanıyor musunuz?

ASEM ve MSÜ'ye girişte göz derecesinin ayrı ayrı 1.00 dereceden fazla olmamalıdır. Gözlükle veya lensle her bir gözde görmeleri tam olmak şartıyla, her bir gözde 1.00 (bir dâhil) diyoptriye kadar olan miyopi, hipermetropi ile 1.00 (bir dâhil) diyoptriyi geçmeyen astigmatizmalar öğrenciliğe engel değildir.

Sol gözünüz 0.25 sağ gözünüz 1.00. İnternette böyle bir yazı buldum.Gözlük kullanıyor musunuz?

ASEM ve MSÜ'ye girişte göz derecesinin ayrı ayrı 1.00 dereceden fazla olmamalıdır. Gözlükle veya lensle her bir gözde görmeleri tam olmak şartıyla, her bir gözde 1.00 (bir dâhil) diyoptriye kadar olan miyopi, hipermetropi ile 1.00 (bir dâhil) diyoptriyi geçmeyen astigmatizmalar öğrenciliğe engel değildir.
Hayır, ben gözlük kullanmıyorum fakat anlam veremediğim bir durum var: ben çocukluğumdan bu yana hep hayatım bilgisayarlarla geçti ve hiç gözüm bozulmadı. Yani Hava Harp'e girebilir miyim? Ve göz derecem yükselebilir mi?

Hayır, ben gözlük kullanmıyorum fakat anlam veremediğim bir durum var: ben çocukluğumdan bu yana hep hayatım bilgisayarlarla geçti ve hiç gözüm bozulmadı. Yani Hava Harp'e girebilir miyim? Ve göz derecem yükselebilir mi?
Göz dereceniz ortalamanın bir tık üstü, ben gözlük kullanıyorum ve sol gözüm 1.25 sağ gözüm 1.50 yani daha kötü. Günde ekran sürem 5-6 saati geçmiyor fakat gözlüğü hiç çıkarmıyorum. Göz derecenizin yükselme olasalığı yüksek fakat gözlük ile düzelebileceğini sanıyorum isteyebilirsiniz bence. Göz bozulması görmekle alakalı değil göz içi bir durum. Belkig özünüz bozulmuştur fakat siz anlamıyorsunuzdur bunların hepsi olabilir bence gözlük isteyin iki gözünüzde 1.0'ın altında olsun iyi günler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı