Göz ölçüm sonucu nasıl?

Merhaba, bu göz ölçüm sonucum nasıl acaba? 24 yaşındayım uzağı biraz bulanık görüyorum yakında vs hiçbir sorunum yok. Gözle, gözlükle vs hiçbir bilgim de yok. Bunlarla alakalı bilgi verir misiniz?
Göz muayene olduğumda çerçeve indirip harfleri okutuyor ya bir tanesinde çok net gördüm buna çok net dedim ama sonrasında iki gözle nasıl dedi, sol göz ile bakıyordum ona göre çok iyi dedim duymadım o sıra iki göz dediğini. 8 saatmin PC başındayım işimden dolayı. Gözlükçüden 3 seviye olan son seviye mavi ışık ekledik, çerçeve ne istersin dedi fiyatlarını vs saydı ona hiç önem vermedim önemli olan görmemi sağlayanlar dedim bu gereksiz diye. Doğru mu yaptım bilmiyorum birkaç bir şey daha saydı hatırlamadım şimdi.
Sonuç 10.000TL fiyat çekti. Bilgisi olan arkadaşlar eder mi, bu kadar normal mi? Dediğim gibi normal de hiç kullanmak istemiyorum. Gözlükle çirkin duruyorum ve rahatımı bozacak. Yanma batma göz ağrısı çatma vs yok sadece uzakta bulanık görüyorum. Bu kadar etmesi yoksa pahalı mı? Ama göz numaranı ilerlemeni durdurur gözlük kullanmalısın dedi. Satmak için mi dedi bilemiyorum. Sizin de fikrinizi danışmak istedim. Ne yapmalıyım sizce, bu konular hakkında bilgi verir misiniz? Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-04-16 at 11.45.50.jpeg
    70,9 KB · Görüntüleme: 323
Son düzenleyen: Moderatör:
Sağ göz 0.5 miyop 1.5 astigmat, Sol göz 0.25 miyop 0.5 astigmat. Miyop rahatsız edici derecede değil ancak astigmatlar göz yorgunluğu yapabilir, gözlük kullansanız da kullanmazsanız da numaranız muhtemelen artacaktır. Gözlüğü kullanmanızı tavsiye ederim ama fiyat bayağı çok olmuş bu kadar basit derecede bir gözlük için.

Bu kadar düşük numaraya 10 bin lira fiyat mı çektiler? Bakın benim numaram yüksek biri 7 biri 6 filan, bu kadar tutmuyor benimki. Normalde çerçeve dahil maksimum 5 bin lira olması gerek. Gözlükler de durdurmaz ilerlemeyi. Yanlış mı anladım konuyu?

Gözlük takmak göz numaranızın ilerlemesini durdurmaz/etki etmez. Genetiğinizde varsa zaten bozuluyor yapacak bir şey yok.

Evet bana da çok geldi ama mavi ışık filtresinin kalitesi son seviye o mu çok belirledi acaba sizin ki var mı mavi ışık koruması varsa son seviye mi?
Bir gözlükte keza en çok fiyatı ne belirliyor mavi ışık korumasımı lensimi VS?
Ve önceki muayenelerim de göz numaralarımı görebileceğim MHRS- e-Nabız VS bir alan var mı şu anki ile göz numaram büyümüş mü diye kıyas yapacağım?
Göz numara göre miyop bu mu oluyor yakın da okuma da görme de vs hiçbir sıkıntı yok her şey çok net sadece özellikle ağzımı açtığım da aynadan baktığım da ön dişlerimin aşağıya doğru yansımasını görüyorum bunun adı ne diye geçiyor miyop mu?
@@Mustafa.Kaan

Evet bana da çok geldi size de bi sorayım dedim, mavi ışık filtresi VS mi bu kadar etkiledi diye düşündüm.
Camın kalitesi VS onlar en iyisinden olsa bile 10K eder mi?
Çerçeveyi 3K'dan saydı önemsiz o dememe rağmen.

Son düzenleme:
Hocam her eklenti fiyat artırır gerek tozlanmama için nano kaplama gerek mavi ışık filtresi gerek cam inceltme. Sizi gözlük bayii biraz kazıklamış gibi duruyor şunu da koyalım bunu da koyalım diyerek. Asıl masraf çerçeveniz marka ise olur tabii ki fiyatın en temel belirleyicisi çerçeve. Göz muayenelerini genelde sisteme girme ihtiyacı hissetmiyorlar. 15 yıldır göz doktorlarına giderim bir adet bile geçmiş göz reçetem mevcut değil. Ama kıyasa gerek yok çünkü kendi kendine sıfırlanmaz da kolay kolay aşırı büyüme de göstermez. Göz numaranız miyop ve astigmat evet. Miyopta yakın görme ile ilgili problem yaşamazsınız. Aşağı doğru yansımasını görüyorum dediğiniz şeyin astigmat olduğunu tahmin ediyorum doğru anladıysam betimlemeyi. Ben kendim hiçbir filtre koydurmadan mümkün olan en ucuz gözlüğü kullanıyorum gündelik hayatta evin dışındayken lens kullandığım için.

İyi ki çekmişim fotoğrafı o zaman doktor aldı çünkü elimden, kendi takibimizi kayıt edip biz tutacağız anlaşılan ne saçma onu da girselerya kaç sene öncesinin diş röntgeni vs ne güzel görünüyor.
Vallahi acı gelir hocam 10K verirsem ya 1K kapora da verdim bir konuşayım bakayım 7-8K civarı yapsa iyi. Almayacaktım normal de mavi ışık korumalı VS bana uzağı bulanık göstermesin yeter dedim. Hepsi işini yapar gösterme konusunda dedi, PC kullanırken mavi ışık filtreli başka gözlük kullanırım dedim Trendyol vs satılıyorya 100TL 500TL Nilu Moda Unisex Orijinal Mavi Işık Korumalı Bilgisayar Gözlüğü - Fiyatı, Yorumları arası onlardan alacaktım, senin göz numarana uygun olmalı onlar işe yaraması için dedi bunu doğru dedimi bari? numaralı gözlük için ekran koruması olmazsa numaran büyür ekrana gözlüksüz temas edersen ileride ağrı batma VS olur dedi beni o korkuttu
Klasik anlamayan etmeyen insan görünce acımıyorlar hayatım da güneş gözlüğü dahil takmış insan değilim görünce safı yapıştırıyorlar işte...

Hocam mavi ışık için monitör ve telefona uygulama indirseniz bile yeter yahu. Güneşe de gözünüzü dikip bakmıyorsanız problem yok.

Hocam mavi ışık için monitör ve telefona uygulama indirseniz bile yeter yahu. Güneşe de gözünüzü dikip bakmıyorsanız problem yok.

Yapay zeka ile vs iyice araştırınca sanırım normal oluyor hocam.
Lens Progresif veya bifokal lensler: Bunlardan biri takıldı.
Malzeme ve kaplamalar olarak Polikarbonat lensler kullanıldı. Çizilmez UV Koruma ve 3. Son Seviye korumalı mavi ışık koruması takıldı Çerçeve sadece 2-3K arasıydı zaten. Yansıma önleyici var mı bilmiyorum bunlar aklımda kalsın yarın bakacağız artık.

Dosya Ekleri

• göz2.PNG
    70,7 KB · Görüntüleme: 99
Hocam affedersiniz ama kazıklanmışsınız maalesef. Bende de aynısı bir de üstüne aşırı kalın cam bu kadar tutmuyor. Benim çerçeve de çok iyi olmasına rağmen 1500 lira.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…